założyłem dzisiaj kolektor wydechowy 6-2-1 do mojej padaki. Wcześniej go owinąłem bandażem termoizolacyjnym. Troszkę było trzeba porzeźbić kanały by pasowało idealnie.
Odczucia:
-mimo owinięcia boje ciepłem z kolektora
-smród i dym z bandaża - norma, trzeba poczekać aż się wypali
-silnik na biegu jałowym ładniej bulgocze
-ryczy przy max bucie bardzo przyjemnie nawet od samego dołu
-wydaje mi się że lepiej się wkręca od dołu
-przy normalnej jeździe nadal jest cisza
silnik 2.8, stożek K&N, przepustnica 2.9, kolektor dolotowy 2.9, kolektor wydechowy 6-2-1 i jakiś tam "program"
tak to mniej więcej chodzi " onclick="window.open(this.href);return false;
Kolektor wydechowy VR6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Kolektor wydechowy VR6
Od owinięcie kolektora minęło już trochę czasu Przyszła pora na dalsze robienie wydechu.
Wywalam kata i pierwszy tłumik, w ich miejsce wpada rura 2.5 cala, i tu rodzi się moje pytanie - owijać rurę bandażem? Ostatnie dwa tłumiki pozostają seryjne. Więc tym sposobem miał bym owinięty wydech od samego silnika do patelni
Bawić się w owijanie tej rury czy odpuścić temat?
Wywalam kata i pierwszy tłumik, w ich miejsce wpada rura 2.5 cala, i tu rodzi się moje pytanie - owijać rurę bandażem? Ostatnie dwa tłumiki pozostają seryjne. Więc tym sposobem miał bym owinięty wydech od samego silnika do patelni
Bawić się w owijanie tej rury czy odpuścić temat?
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)
Kolektor wydechowy VR6
adams, mi by bylo szkoda bandaza, ale zrobisz jak uwazasz wielkich korzysci to nie przyniesie tymbardziej jak tlumiki sa seryjne wiec ten przelot spalin nie bedzie jakis arcy super, a owiniecie rury spowoduje izolacje cieplna i szybszy przeplyw spalin, ktory jak widac wiele nie zmieni
Kolektor wydechowy VR6
Będę owijał pod koniec grudnia, jednym z powodów jest grzejący się tunel środkowy... Dwa ostatnie tłumiki pozostaną seryjne, dużo latam po autostradach i w aucie musi być cisza! Jeśli pasek doczeka się traktowania typowo zlotowego to wpadnie inny wydech
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)