Rapcio pisze:Nie ma takiej opcji żeby to siadło jeszcze raz napiszę że osobiście to przymierzałem. Głowica z R32 ma trochę więcej mięsa tam gdzie się kolektor przykręca i żeby to pasowało do głowicy 2.8 to tak jak piszę kkkacper trzeba zrobić uszczelke-redukcje. Jeżeli mu to siadło do 2.8 to może ma założoną głowice z 3.2 na blok 2.8 inaczej nie uwierzę.16vg60 pisze:Nie ma konieczności robic zadnych adapterów, podkladek i chooj wie czego
jest w LU 2.824v z koletorem i przepustnica z r32 , przykrecony na wszystkie śruby itd. ,teraz smiga jeszcze ha moim sterowniku z rki
pasowałem kolektor od r32 BDB do 2,8 BDE i powiem że pasował... wszystkie sruby pasowały poza jedna, jedna od str skrzyni jest w innym miejscu i trzeba by nawiercić dziurę i nagwintowac w głowicy, jedynie nie zobaczyłem czy pasuje na te sruby co trzyma się osłona termiczna wydechu.
2,8 24v
3,2 BUB
Ja mialem stycznośc z 2,3 10v 2,3 20v 2,8 12v 2,8 24v i 3,2 r32. Powiem tak, dzwięku 2,8 12v nic nie pobije, nawet mi się baedziej podobał od R... 2,8 12v jedzie tylko na wysokich obrotach, 24v mozesz wciśnąc w deske z 1500obrotów i ciągnie cały czas momentalnie, Jak masz kasę to ładuj 24v (kupi kpl swap za 3-4k) A jak masz kasę na 12v tylko to pomyślał bym na twoim miejscu nad 2,3 20v AQN 170KM, dźwięk też ma zacny, mocny dół, a osiągi raczej nie gorsze od 2,8 12v kórego będziesz musiał i tak remontować przy swapie... a 2,3 można kupić za 2-3 tyś z niedużym przebiegiem.