Problem z pedałami przy swapie.

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
CichyGTI
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Kontakt:

Problem z pedałami przy swapie.

Post autor: CichyGTI » pn mar 30, 2009 19:47

Pytanie do SWAPOWCÓW :). Nie znalazłem nigdzie żadnego tematu na to zagadnienie, przy przekładaniu pedałów z passata b4 vr6 z 94r. do golfa 2 gti z 90r. okazało się ze czujnik(nie znam fochowej nazwy tego czegoś) ten w pedale hamulca tez co załącza światła stopu jest za daleko od pedała i nie załącza się, to jest jedno a dwa wysprzęglik od sprzęgła nie chce się wysunąć żeby go zapiąć w pedał sprzęgła.Coś się zwaliło?Może trzeba płyn zalać żeby się wysunął. Czy ktoś miał taki problem? Jest jakaś różnica w konstrukcji pedałów w b3 a w b4 w passatach? Bo praktycznie tylko to mnie trzyma żeby wyjechać na ulice golfem(poza wydechem i hamulcami ale one już czekają na montaż). Będę wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
Krisvr6-78
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Krisvr6-78 » pn mar 30, 2009 22:55

Ja w swoim MKII VR6 (ex107ps) Mam pedaly z Golfa 3 VR6 i wszystko chodzi pieknie jak fabryka! Polecam odrazu takie kupic i po klopocie..

Awatar użytkownika
CichyGTI
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Kontakt:

Post autor: CichyGTI » pn mar 30, 2009 23:10

Mniej więcej wiem o co już chodzi, czujnik ten do świateł stopu można regulować wiec luz, a jeśli chodzi o pompkę sprzęgła to najprawdopodobniej jest do wymiany bo mogła się uszkodzić przy przekładce, więc mam kolejny wydatek. Pozdrawiam

rebum
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: rebum » wt mar 31, 2009 15:25

no a jak bedziesz chcial to ci to sprzedam

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”