vr6 - remont głowicy :) 2.9
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
vr6 - remont głowicy :) 2.9
witam!
czy ktoś może z uzytkowników zaliczył juz taką operację ?
chodzi mi o wstępne koszta bo mnie to czeka i macie może kogoś godnego polecenia w okolicach gliwic ? ja wiem, ze zawsze można kupic drugi silnik ale niestety nigdy nie bedzie pewności,że będzie oki
pzdr_g
czy ktoś może z uzytkowników zaliczył juz taką operację ?
chodzi mi o wstępne koszta bo mnie to czeka i macie może kogoś godnego polecenia w okolicach gliwic ? ja wiem, ze zawsze można kupic drugi silnik ale niestety nigdy nie bedzie pewności,że będzie oki
pzdr_g
jeden golf to za mało . . . b2 szczupak w Krakowie, teraz Jetta !
heh!
no pewnie generalnie pięknie kompresi cisnienie w układ chłodzenia no i na bagnecie tez już widać obecność wody wszystko zapewne okaże sie po sciągnięciu głowicy. Szkoda mi silnika bo to 2.9 .. Ech, no niestety stara prawda, tanie mięso psy jedzą tak wstępnie liczę koszty na ok 1,5k
pzdr_r
no pewnie generalnie pięknie kompresi cisnienie w układ chłodzenia no i na bagnecie tez już widać obecność wody wszystko zapewne okaże sie po sciągnięciu głowicy. Szkoda mi silnika bo to 2.9 .. Ech, no niestety stara prawda, tanie mięso psy jedzą tak wstępnie liczę koszty na ok 1,5k
pzdr_r
Remont głowicy to ok 700zł (licze tak jak ja zapłaciłem za 2 głowice w v-ce więc tu może wyjść taniej). Ja robiłem, gniazda, prowadnice, przytarte zawory, uszczelniacze, sprawdzenie szczelności i planowanie. i 700zl za 2 glowice wyszło.
W vr jest jedna głowica więc i roboty mniej. Teraz pytanie czy sam bedziesz to rozbierał czy oddajesz do mechanika?.
Jeżeli sam to dojdą ci do tego tylko części jakie musisz założyć nowe. Śruby, uszczelki ewentualnie prowadnice i naciągacz do rozrządu.
W vr jest jedna głowica więc i roboty mniej. Teraz pytanie czy sam bedziesz to rozbierał czy oddajesz do mechanika?.
Jeżeli sam to dojdą ci do tego tylko części jakie musisz założyć nowe. Śruby, uszczelki ewentualnie prowadnice i naciągacz do rozrządu.
I to zakończenie jest najważniejsze bo tych "dupereli" zawsze wychodzi trochę w trakcie prac nad silnikiem i trzeba niestety się liczyć z tym zanim się zabierze do pracy.TAZ pisze:i inne duperele.
Co do ceny tak jak pisałem za 2 głowice od v-ki zapłaciłem 700 za jedna dużą w vr-ce może wyjść trochę mniej, chociaż dużo zależy od użytych części i zakładu który to robi.
Pozdrawiam
hej !
a nie lepiej pilnikiem ??? a super finisz papierem wodnym na szybie ??
tak na serio, to same uszczelki, śruby to wydatek ok 500 pln, sprawdzenie szczelności głowicy plus planowanie ( jak będzie ok to 150 - 200pln ) plus robocizna jakieś 300 - 400 pln .. czyli tutaj kwota ok 1,5kpln robi się realna....
jak sciągnę głowicę ( mam nadzieję, że w poniedziałek) to już bedzie prawie wszystko wiadomo
pzdr_g
tak na serio, to same uszczelki, śruby to wydatek ok 500 pln, sprawdzenie szczelności głowicy plus planowanie ( jak będzie ok to 150 - 200pln ) plus robocizna jakieś 300 - 400 pln .. czyli tutaj kwota ok 1,5kpln robi się realna....
jak sciągnę głowicę ( mam nadzieję, że w poniedziałek) to już bedzie prawie wszystko wiadomo
pzdr_g
Planowanie to ok 80zl w Warszawie.Goffer pisze:hej !
pzdr_g
Uszelka głowicy do vr to ok 60-80 zl za dobrą uszczelke. Po 300zl to chyba niedawno metalowe były do kupenia.
Cała komletna regenracja głowicy w profesjonalnym warsztacie to koszt ok 350zl W Warszawie.
I zanosisz zostawiasz, odbierasz gotową do zamontowania.
Jakby to miłao wszystko tyle kosztować to nikt by nierobił glowic.
Pozdrawiam
daj namiar na ten profesjonalny zakład za 350zł... bo w wawie w auto-szlifie chca znacznie więcej bo x3Marioo pisze:Planowanie to ok 80zl w Warszawie.Goffer pisze:hej !
pzdr_g
Uszelka głowicy do vr to ok 60-80 zl za dobrą uszczelke. Po 300zl to chyba niedawno metalowe były do kupenia.
Cała komletna regenracja głowicy w profesjonalnym warsztacie to koszt ok 350zl W Warszawie.
I zanosisz zostawiasz, odbierasz gotową do zamontowania.
Jakby to miłao wszystko tyle kosztować to nikt by nierobił glowic.
Pozdrawiam
"Red Devil" Golf mk2 ABVT 4motion 722PS 855Nm ?second car
Marioo dawaj namiar na ogólnym Albo jak nie chcesz to daj mi na privMarioo pisze:Mogę ci dać namiar na mechanika który mi robił silnik i on zawoził głowice do naprawy. ale to na priv jeżeli jesteś zainteresowany poważnie, a nie piszesz złośliwie.
Może się kiedyś przydać Pozdro
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
borń boże złośliwie...Marioo pisze:Mogę ci dać namiar na mechanika który mi robił silnik i on zawoził głowice do naprawy. ale to na priv jeżeli jesteś zainteresowany poważnie, a nie piszesz złośliwie.daj namiar na ten profesjonalny zakład za 350zł... bo w wawie w auto-szlifie chca znacznie więcej bo x3
mechanik mnie nie interesi, tylko sam zakład obróbki silników.
wszystkie głowice jakie robiłem woziłem do autoszlifu na białołęcką ale niestety pełen komplet to u nich 1000zł więc warto mieć tańszą(mam nadzieje że równie dobrą) alternatywę...
może być na PW choć dobry kontakt powinien być dostępny dla innych userów
"Red Devil" Golf mk2 ABVT 4motion 722PS 855Nm ?second car