VR6 TURBO POMOCY!!!!
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
VR6 TURBO POMOCY!!!!
WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW
MAM PROBLEM Z MOIM GOLFIKIEM VR6
A MIANOWICIE
AUTO JEST PO KOMPLETNEJ REGENERACJI I POWRÓCIŁO DO SERI
ZAŁOZYŁEM DO NIEGO TURBO OD LANCII INTEGRY PO KOMPLETNEJ REGENERACJI, INTERCOLER, BLOWOFF, MBC, EGR - WSZYSTKO TAK JAK BYC POWINNO
OLEJ DO TURBO POCIĄGNAŁEM Z CZUJNIKA TEM. OLEJU - ODPROWADZENIE DO MISKI W NAJWYŻSZYM PUNKCIE COBY BYŁ WOLNY SPŁYW PO LINI
PO ODPALENIU DZIAŁA IDEALNIE ALE PO CHWILI JAK OLEJ SIE NAGRZEJE I DODAM GAZU POJAWIA SIE SIWY DYM -CZYLI OLEJ
ZERKAJĄC POD TURBINE KAPIE Z NIEJ OLEJ
MOJE PYTANIE JEST TAKIE CZY MOZE BYĆ ZA WYSOKIE CIŚNIENIE OLEJU NA TURBO CZY CO BO JUZ SAM NIE WIEM
MAM 2 TAKIE TURBINKI PO REGENERACJI OD LANCII I NA OBYDWÓCH KAPIE!!
JUZ MNIE SZCZELA
P-O-M-O-C-Y
MAM PROBLEM Z MOIM GOLFIKIEM VR6
A MIANOWICIE
AUTO JEST PO KOMPLETNEJ REGENERACJI I POWRÓCIŁO DO SERI
ZAŁOZYŁEM DO NIEGO TURBO OD LANCII INTEGRY PO KOMPLETNEJ REGENERACJI, INTERCOLER, BLOWOFF, MBC, EGR - WSZYSTKO TAK JAK BYC POWINNO
OLEJ DO TURBO POCIĄGNAŁEM Z CZUJNIKA TEM. OLEJU - ODPROWADZENIE DO MISKI W NAJWYŻSZYM PUNKCIE COBY BYŁ WOLNY SPŁYW PO LINI
PO ODPALENIU DZIAŁA IDEALNIE ALE PO CHWILI JAK OLEJ SIE NAGRZEJE I DODAM GAZU POJAWIA SIE SIWY DYM -CZYLI OLEJ
ZERKAJĄC POD TURBINE KAPIE Z NIEJ OLEJ
MOJE PYTANIE JEST TAKIE CZY MOZE BYĆ ZA WYSOKIE CIŚNIENIE OLEJU NA TURBO CZY CO BO JUZ SAM NIE WIEM
MAM 2 TAKIE TURBINKI PO REGENERACJI OD LANCII I NA OBYDWÓCH KAPIE!!
JUZ MNIE SZCZELA
P-O-M-O-C-Y
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Musisz wiedzieć przy jakich ciśnieniach oleju pracowała turbina w lancii. Porównaj je z tym jakie masz w swoim silniku i będziesz wiedział czy jest konieczne zapodanie restryktora, czy turbina jest do kitu. VR ma wysokie cisnienie w porównaniu do innych silników dlatego tutaj może pojawić się problem.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja bym zmierzyl jakie jest faktycznie cisnienie oleju bo u mnie dopoki temp oleju nie zlapie 70 stopni to po przygazowce przy 3000 obr. osiaga 13bar (olej syntetyk 5W40) - po prostu przywiesza sie zaworek reg. w pompie oleju.
Mam caly czas cos z tym zrobic ale jak zwykle brak czasu - moze ktos wie : duzo jest roboty aby dostac sie do pompy oleju?
Mam caly czas cos z tym zrobic ale jak zwykle brak czasu - moze ktos wie : duzo jest roboty aby dostac sie do pompy oleju?
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
do RUSZENIA GŁOWĄ(nie główką) to pragnę zachęcić CIEBIE!!!!!!!!!!! bo innych SZCZELA jak to czytają. Po pierwsze nie KRZYCZ a po drugie poczytaj nt regenracji sprężarek w jakim procencie się to udaje i nt restyktorów ograniczających przepływ i ciśnienie oleju w sprężarce!!!! Po trzecie podaj model turbosprężarki jaki założyłeś bo w Lancii było ich wiele i może uda się znaleźć info nt ciśnień dla niej. Po czwarte napisz co to za zakład Ci regeneruje turbiny.djmarks851023 pisze:
PANOWIE A MOZE JESZCZE JAKIEŚ PROPOZYCJE
BO MI RECE OPADAJĄ
TURBO JUZ Z 5 RAZY ZRZUCAM GŁOWICE DZISIAJ ZRZUCIŁEM I NIEMA NA CYLINDRACH NIC CZEGO BYM SIE MÓGŁ SPODZIEWAĆ JUTRO JADE Z TURBINĄ JA SPRAWDZIC ALE JEST PO FUULL REGENERACJI??
ZOBACZYMY POZDRAWAIM I ZACHECAM DO RUSZENIA GŁOWĄ
ps możesz wyjaśnić po co założyłeś EGR?
"Red Devil" Golf mk2 ABVT 4motion 722PS 855Nm ?second car