VR6 2,8 czy 2,9 ktory lepszy?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
VR6 2,8 czy 2,9 ktory lepszy?
Cze
Mam pytanie bo znajomy chce kupic vr-a i sie tak zastanawiamy ktory by byl lepszy czy 2,8 czy 2,9?
Jak z czesciami do 2,9 chodzi o zawieszenie i sam silnik czy pojedzie cos z 2,8?
Jesli chodzi o moc to napewno 2,9 bedzie lepszy.
Mam pytanie bo znajomy chce kupic vr-a i sie tak zastanawiamy ktory by byl lepszy czy 2,8 czy 2,9?
Jak z czesciami do 2,9 chodzi o zawieszenie i sam silnik czy pojedzie cos z 2,8?
Części praktycznie te same, jeżeli chodzi o silnik, jeżeli chodzi o np. zawieszenie to jest inne z tyłu bo jest syncro (mówie o golfie)Paździoch pisze: Mam pytanie bo znajomy chce kupic vr-a i sie tak zastanawiamy ktory by byl lepszy czy 2,8 czy 2,9?
Przód chyba to samoc co w 2,8
Lepszy zawsze mocniejszy więc 2,9 wygrywa na starcie:)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
cieńsze ścianki między cylindrami????
to jak to wyglada w r32 a juz nie wspomnie o r36 gdzie przy samym dole tuleji jest juz naprawde cienko :green_fuck:
to jak to wyglada w r32 a juz nie wspomnie o r36 gdzie przy samym dole tuleji jest juz naprawde cienko :green_fuck:
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 23:23 przez Paździoch, łącznie zmieniany 1 raz.
2.9 będzie droższy, bo to raczej już rzadkość i rarytas. Poza średnicą tłoków ma inny kolektor, większą przepustnice i jakieś tam drobne zmiany w głowicy podobno. Inny ECU. Lepiej jak mówi papol. Kup taki jaki się trafi w dobrym stanie, a kolektor i przepustnice zawsze możesz sobie wymienić
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mam 2.9 i jestem zadowolony. Totalnie bez awaryjny.. Prawie wszystkie czesci pasuja z 2.8 zarowno do motoru jak i zawiechy itp. Jesli chodzi o mk3 2.9 to mozesz zapomniec o dopasowaniu tylnej zawiechy z tytulu tylniego mostu i wahaczow, ale z reszta nie ma szalu. Ja polecam 2.9. Wiecej mocy, to wieksza zabawa
Wiele serc, jedno bicie - VW Golf ponad zycie!!
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
Re: VR6 2,8 czy 2,9 ktory lepszy?
Witam jaki silnik golf 3 AAA miał motronic czy dla AAA jest inny i dla ABV inny,czy jak podepne pod VAG pokaze mi oprocz nr sterownika jaki motronic