Turbina do vr6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Turbina do vr6
Witam
Mam takie pytanie jakie polecacie turbiny do vr6.
Mam zamiar władować w vr-a turbine od T4 2.5TDI.
Jak wy to widzicie .
I czy sie opłaca bo wiadomo skróci to wydajność i żywotność silnika.
Mam takie pytanie jakie polecacie turbiny do vr6.
Mam zamiar władować w vr-a turbine od T4 2.5TDI.
Jak wy to widzicie .
I czy sie opłaca bo wiadomo skróci to wydajność i żywotność silnika.
Zapraszam do mojej Borówki
FB :https://www.facebook.com/BorabyFaloo/
FORUM : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=587508
FB :https://www.facebook.com/BorabyFaloo/
FORUM : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=587508
Turbina do vr6
hahaaa,ha żartujesz chyba nie zdążysz nawet wyjechać z garażu i zapcha się silnik, zadusi się
Spawanie nierdzewki i aluminium, swapy , montaż turbosprężarek, klatki bezpieczeństwa
Turbina do vr6
od SCANI lepsza już by była.
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
Turbina do vr6
No wy tu sobie zartujecie, a to wbrew pozorom jest powaze pytanie. Wiekszosc wlascicieli wolnossacych benzyn marzy o turbie . Oczywiscie chce zainwestowac gora pińcet zł.
I tu mozna polecic zakup dobrego odkurzacza tak powiedzmy o mocy 2000W, zainstalowanie powinno byc proste. Do tego trzeba dolozyc przetwornice napiecia zeby nie byc skazanym na przedluzacze . Przyrost mocy w vr6 powiedzmy 200km po wystrojeniu oczywiscie.
I tu mozna polecic zakup dobrego odkurzacza tak powiedzmy o mocy 2000W, zainstalowanie powinno byc proste. Do tego trzeba dolozyc przetwornice napiecia zeby nie byc skazanym na przedluzacze . Przyrost mocy w vr6 powiedzmy 200km po wystrojeniu oczywiscie.
Turbina do vr6
Jak chcesz do V6 włożyć turbo od tdi, proponuję też wtryski z lpg 1gen, a odkurzacz o którym mówi przedmówca nada się idealnie jako kompresor. Takie turbo z odkurzaczem to conamniej 600PS+
-
- Nowicjusz
Turbina do vr6
Witam odswieze troszke temat poniewaz interesuje mnie delikatny wzrost mocy w moim vr:) czytam szukam i jakos nie moge nic konkretnego znalesc:) Chciałbym zapytac czy jest sens pchania turbo ? jaka moc wytrzyma silnik na serii? i w sumie co jest lepsze turbo czy kompresor? i jakie koszta wiążą sie z jednym i z drugim . prosze o pomoc lub jakies wskazowki:)
Turbina do vr6
Gavranowsky, moja wskazowka -> uzyj szukajki.. tematow masz tyle, ze przez caly tydzien bedziesz czytal.. jak wtedy bedziesz mial pytania to zacznij je zadawac
-
- Nowicjusz
Turbina do vr6
no własnie jedyne co znalazlem to własnie ten post na ktorym wysmialiscie chlopaka i tyle . ale w sumie nigdy nie moglem znalesc pomocy na tym forum to nie wiem po co sie łudziłem pozdro
Turbina do vr6
Gavranowsky, delikatny wzrost mocy to dla Ciebie jaki? W takiej opcji wedlug mnie lepszy bylby kompresor, ze wzgledu na to, ze o wiele szybciej wstanie, przez co setup bedzie o wiele fajniejszy na ulice.. silnik znosi 400KM spokojnie.. koszt to juz w zaleznosci od konkrentej specyfikacji setupu, wszystkie graty masz w necie, wiec kartka i dlugopis w dlon i sobie podlicz.. uprzedzajac, jesli chcesz wzmocnic sobie vr'a za tysiac czy dwa to od razu odpusc i nie trac nawet czasu na szukanie info.. pozdro
-
- Nowicjusz
Turbina do vr6
kkkacper, dzieki za odpowiedz jak zawsze mądrze i na temat :0 cięzko nie było jak pozostałym przyrost mocy tzn jakies 250 do 300 ps i wlasnie chodzilo mi o to czy deria wytrzyma ale jak mowisz ze 400 to ok. a co z kosztami to mialem zamiar wydac jakies 5k do 8k zeby to jakos jechalo. tak na oko myslisz ze sie wyrobie?
Turbina do vr6
Gavranowsky, trudno mi sie wypowiadac w tej kwestii, bo nie wiem ile rzeczy jestes w stanie wykonac sam, a ile u kogos.. to samo tyczy sie z zakupem gratow..
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: Turbina do vr6
Dział speed, forum główne, podwieszony wątek o turbieniu wolnossących silników i kosztach - wystarczy przeczytac.
Gavranowsky pisze:kkkacper, dzieki za odpowiedz jak zawsze mądrze i na temat :0 cięzko nie było jak pozostałym przyrost mocy tzn jakies 250 do 300 ps i wlasnie chodzilo mi o to czy deria wytrzyma ale jak mowisz ze 400 to ok. a co z kosztami to mialem zamiar wydac jakies 5k do 8k zeby to jakos jechalo. tak na oko myslisz ze sie wyrobie?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Turbina do vr6
Street race VR6T 5xx PS+
Precision Turbo czy Garrett ? Co lepiej? Ktoś jakieś doświadczenia odnośnie tych firm od suszarek?
Precision Turbo czy Garrett ? Co lepiej? Ktoś jakieś doświadczenia odnośnie tych firm od suszarek?
Turbina do vr6
Boba, pytanie w stylu lepsze bmw czy mercedes, ale ktore bmw 3 od s'ki czy bmw 7 od s'ki.. widzisz roznice? Wiec jak chcesz konkretna odpowiedz to zadaj konkretne pytanie bo poki co mozna powiedziec, ze obydwie firmy sa godne zaufania..