SPADEK MOCY
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jutro bede miał na chwile nowa przepływkie to podłacze zobacze jak bedzie sie zachowywał Kolega mi polecił firme unitronic w warszawie a jeszcze jedno jak byłem w kreatorze to kazali mi przepustnice zmienic bo cos soe z nia działo ze nie morzna było adaptracji zrobic to kupiłem druga zrobili mi adaoptacje to troche mu sie poprawiło pompuje 0.7 bara teraz i tak za moła jak na to moc
[ Dodano: 29 Lip 2008 20:14 ]
Witam juz nie wiem sam sproboje jeszcze podmienic przepływkie wczoraj czysciłem cały układ turbo sprawdzałem czy nie ma nieszczelnosci nigdzie troche w ic oleju było to go wyczysciłem i troche sie polepszyło pokazał mi wczoraj 0.8 bara przy max doładowaniu ... Mam pytaNKO do was napiscie mi ile wam doładowuje po chipsie bo jestem ciekawy moze jest umnie juz dobrze
[ Dodano: 29 Lip 2008 20:14 ]
Witam juz nie wiem sam sproboje jeszcze podmienic przepływkie wczoraj czysciłem cały układ turbo sprawdzałem czy nie ma nieszczelnosci nigdzie troche w ic oleju było to go wyczysciłem i troche sie polepszyło pokazał mi wczoraj 0.8 bara przy max doładowaniu ... Mam pytaNKO do was napiscie mi ile wam doładowuje po chipsie bo jestem ciekawy moze jest umnie juz dobrze
Ostatnio zmieniony wt lip 29, 2008 20:15 przez RADEK1985, łącznie zmieniany 2 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141033
Piasłem juz gdzies o tym ale RADEK1985, ma swoje zdanie o tym :/ Przeczytałem caly temat i moge powiedziec ze na 95% to własnie przez ten stozek dostal sie syf do ukladu najpierw wpadl do przeplywomierza i go czesciowo zapchał a pozniej dostal sie dalej ;/kyfy pisze:A ja myślę ,że to stożek narobił syfu. Stożek w 1.8T to zło.
ja usiebie mialem 1.0RADEK1985 pisze:0.8 bara przy max doładowaniu
chyba nie wyzuc stozek i wruc do oryginaluRADEK1985 pisze:mysle ze juz chyba wszystko o.k
[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- mr_exclusive
- GTI POWER
- Kontakt:
ja ostatnio miałem ten sam problem, pojechałem na manie i wykorzystując okazję zaliczyłem hamownie i tu ku mojemu zdziwieniu wypluło 171KM
jako że u siebie mam bardzo "przewiewny" filtr, obstawiłem na przepływkę,
dziś zamontowałem i od razu można odczuć spory wzrost mocy, myślę że wróciło moje 201KM
co najśmieszniejsze to po starej przepływce wcale nie widać iż była zużyta.
jako że u siebie mam bardzo "przewiewny" filtr, obstawiłem na przepływkę,
dziś zamontowałem i od razu można odczuć spory wzrost mocy, myślę że wróciło moje 201KM
co najśmieszniejsze to po starej przepływce wcale nie widać iż była zużyta.
Pozdr,
Arek
Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032
Polo 9N 1.9TDI Highline
Tani Hosting www zapraszam!
Arek
Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032
Polo 9N 1.9TDI Highline
Tani Hosting www zapraszam!
RADEK1985 sprawdź jeszcze jedną rzecz Ja miałem to u siebie w Audi.Raptem silnik stracił około 30% mocy... i okazało się,że pekł (minimalnie) kolektor wydechowy (między głowicą a Turbo) i drastycznie spadło doładowanie Znajomy mechanior powiedział mi że to częsta przypadłość silników 1,8T. pzdr.
Wódka nie rozwiąże Twoich problemów...z drugiej strony mleko też nie :)