Problem z Cai Injen/AEM
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Problem z Cai Injen/AEM
Witam! W wakacje zamontowałem Cai firmy Injen z suchym filtrem AEM. Wszystko hulało ładnie jednak jak padał mocno deszcz to się bardzo moczył i prawdopodobnie zbyt mało powietrza dopuszczał co powodowało przejście w tryb awaryjny i obcięcie doładowania do marnych 0,2-0,3. Dolot zdemontowałem. Wczoraj chciałem go założyć wkładając go do rury spiro by go osłaniało przed deszczem. Jednak auto odpaliło i po 5 sek zgasło po ponownym odpaleniu pracował na bardzo niskich obrotach jednak się wkręcał na obroty. Przy tym wszystkim bardzo było czuć benzyne. Dolot znów zdemontowałem i silnik pracuje normalnie jednak długo odpalał za pierwszym razem prawdopodobnie go zalewało. Czym może być spowodowane takie zachowanie silnika?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Problem z Cai Injen/AEM
Jest spowodowane Twoim dolotem. Albo załóż serię, albo zamontuj zestaw tuningowy tak jak producent zaleca. Jeśli zalecany montaż producenta powoduje problemy to wywal ten zestaw na śmietnik i wróć do seryjnej puszki.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Problem z Cai Injen/AEM
w wakacje chodził bez problemowo póki nie padał deszcz a teraz po odpaleniu zaraz gaśnie i silnik chodzi jakby mu powietrza brakowało...
aż tak by się zakurzyć w sumie nie mógł bo leżał na półce. Jednak jeśli już to czym czyścić taki "suchy" filtr?
aż tak by się zakurzyć w sumie nie mógł bo leżał na półce. Jednak jeśli już to czym czyścić taki "suchy" filtr?