Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z wzdłużnych to np APU, turbo z 12 łopatkami, MAP sensor, przepustnica elektroniczna, ME7.5, wtryski niby mniejsze jak aum/auq ale ma 4b regulator paliwa. Swapuje właśnie takiego do mk2.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
w APU chyba była głowica z waskimi kanałami i odlewane korby pochwal sie ile da rade niego wykrzesac
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Niestety wąskie. Ile wyjdzie to zobaczymy, oby 2 z przodu :D
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
- GregorzG60
- Użytkownik
To że wąskie w niczym nie przeszkadza chyba że robisz 400+
http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF
Panowie szybkie pytanie robie swapa do mk2 1.8t agu i mam skrzynie g60 z czego dać kompletne pedały do golfa tak aby pasowały i były pod hydraulikę ?
DIAGNOSTYKA,MECHANIKA,TUNING
tel. 785 913 467
GG. 1919117
tel. 785 913 467
GG. 1919117
- kacper_zet
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Koledzy planuję swapa do mk3 na AUQ wraz ze skrzynią 6b z Leona, mam w związku z tym kilka pytań:
jakie łapy podejdą ?
czy da radę zamontować wybierak skrzyni z Leona wraz z linkami, czy trzeba coś rzeźbić ?
jakie łapy podejdą ?
czy da radę zamontować wybierak skrzyni z Leona wraz z linkami, czy trzeba coś rzeźbić ?
no i ja sie podłącze nie tworząc nowego tematu. Wrzucilem do swojego mk2 1.8T AUQ, i teraz auto ma jeden problem, jak go odpale i przycisne to jedzie od poczatku do konca, ale jak juz tak jak by złapie błąd(tak to odczuwam) to auto jedzie z dołu, ale gory juz nie ma, nie rowno przyspiesza, nie ma mocy, a jak wcisne do dechy i czekam co sie bedzie działo, to po odpuszczeniu gazu strzela dość mocno w wydech.Gdy znowu zgasze, bedize znowu chwile dobrze jechal. Juz nie mam pojecia co mozna zrobic..
Podmienialem n75, bova, przepływke. Czujnik cisnienia w dolocie mam z Turana TDI ale wydaje mi sie ze akurat on dobrze tam pasuje. Całą ekologie mam wyrzuconą wiec jest pare wtyczek nie podpietych... ale to chyba nie rzutuje ...
Podmienialem n75, bova, przepływke. Czujnik cisnienia w dolocie mam z Turana TDI ale wydaje mi sie ze akurat on dobrze tam pasuje. Całą ekologie mam wyrzuconą wiec jest pare wtyczek nie podpietych... ale to chyba nie rzutuje ...
Jakie bledy ma
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
chodzi o to ze na postoju jak badalismy to wyskakiwaly tylko bledy tego czego nie ma, czyli ekologi i poduszek, ew. filtra weglowego czy cos w tym stylu, jutro postaram sie podpiac kompa i sprawdzic co wyskoczy w trakcie jazdy.
nadal wyskakuje tylko blad tych pierdoł + błąd drugiej sondy i ze jest niskie cisnienie miedzy turbo a przepustnica. Ale Akurat cisnienie badalem znowu gajgerkiem i ladnie bije do 1 bara. Za to czujnik cisnienia jest z tourana TDI i jestem ciekaw czy on nie powoduje tego błedu, tj czy nie przekłamuje.
JEszcze opcja jest taka ze moze ta druga sonda cos ma na rzeczy, chodz czytalem na forum ze po wypieciu drugiej sondy nic sie nie dzieje ...
JEszcze opcja jest taka ze moze ta druga sonda cos ma na rzeczy, chodz czytalem na forum ze po wypieciu drugiej sondy nic sie nie dzieje ...
U mnie wywalona jest druga sonda i auto jeździ.
Zmień ten czujnik na normalny od 1.8T i zobacz co się dzieje.
Po za tym może warto zrobić logi dynamiczne, test szczelności oraz test paliwowy.
Zmień ten czujnik na normalny od 1.8T i zobacz co się dzieje.
Po za tym może warto zrobić logi dynamiczne, test szczelności oraz test paliwowy.