nie mówiąc o osprzęcie oczywiście....
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
bankowo jest tam ke-motronic i bankowo samo ruszenie srubki to polsrodek i bedzie problem po zmianie walkow, a i spal informatora bo glupoty pisze, jak chcesz latac na kjs to kup pudelko typu mk1 z wykreconym silnikiem, bo audi to ty nie zablysniesz, ewentualnie jak masz quattro to turbulum i bedzie sie zwijac...Darek B pisze:dawkę paliwa reguluje siię na rozdzielaczu wtrysku, mam kogoś kto umie to wystroić , z informacji które mam wynika ze silnik jest sterowany kj tronikiem, nie wiem czy tam trzebazmieniać program.
co do opłacalności to chodziło mi o spodziewany przyrost mocy, i przy jakich obrotach?
chciałbym tym samochodem czasem pojechać na jakiś KJS więc zależałoby mi żeby podnieść parametry silnika który posiadam
wlacza mi sie lekkie lapanie za słowka...Darek B pisze:audi 80 competition to limitowana wersja 80 quattro, ma oryginalne sportowe zawieszenie i skrzynię biegów o najkrótszych przełożeniach, nie chcę zmieniać silnika ponieważ zmieniłbym klasę i startowałbym z autami profesjonalnie zrobionymi do starów w rajdach o dużo większej mocy i nie użytkowanymi do normalnej jazdy.
Wtrysk może mi wystroić osoba która przygotowywała swoje audi do stertów w popularkach Pan Dwoiczko. Czy ktoś może powiedzieć ile kosztuje strojenie (zmiana programu i ewentualne jednoczesne ustawienie dawki paliwa) po wymianie wałków??
pewnie w każdym porządnym sklepie z częściami vw a jak nie chcesz szukać to na pewno w intercarsie od ręki dostanieszgrzesbidz pisze:Witam, gdzie moge dostac uszczelke pod przepustnice, ta taka zielona ?
sądze ze wałki z ABFa bedą miały +0.7mm większy wznios na krzywce względem tamtych ACE , ale musisz to dokładnie sam pomierzyć.Darek B pisze:mam pytanie odnośnie wałków rozrządu, czy zmiana wałków w silniku audi ACE (silnik identyczny jak w silnik KR, też na wtrysku mechanicznym kj tronik ) na wałki z silnika VW o symbolu ABF poprawią parametry silnika. Czy taka zmiana jest opłacalna??
www.ebay.dePikus139 pisze:Ma ktos jakis sklep internetowy gdzie dostane walki SCHRICKA??
niewiele a trzeba uważąć żeby nie przecholowaćPikus139 pisze:Dzieki a wiesz cos moze o splanowaniu glowicy o ile splanowac i czy cos to da ??
z tego co tu sprawdzałem to wałki są tam takie jak w PL-ce więć nawet stopni mają wiecej te z ABF-aGTO pisze:sądze ze wałki z ABFa bedą miały +0.7mm większy wznios na krzywce względem tamtych ACE , ale musisz to dokładnie sam pomierzyć.
jeśli się potwierdzi to co napisałem to zmiana jak najbardziej opłacalna.
Silnik 2.0 16 - 150 Km montowany w mkIII na przykładPikus139 pisze:co znaczy Abf??
jeśli masz silnik o oznaczeniu KR to najlepsze byłyby jakieś shricki (firma robiaca ostre wałki) bo te z abf raczej dużo już nie zdiałaja w KR-ce , czytałem jeszcze ze wkładaja abf i kr na przemian (wałki)Pikus139 pisze:Czyli od czego wziasc walki??![]()
Rodzaj zasilania silnika , ty masz wtrysk mech a digi to wtrysk elektroniczny, najlepszy bedzie z g60 ( silnik z kompresorem np. corrado)Pikus139 pisze:A digifant
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości