mk3 sportowy tłumik + filter stożkowy

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

veron0
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

mk3 sportowy tłumik + filter stożkowy

Post autor: veron0 » wt sie 11, 2009 13:26

Witam, jestem nowy na tym forum i wsumie młodym kierowcą. Nie znam wielu skrótów którymi tutaj operujecie także jeśli topic jest nie w tym dziale to proszę o jego przeniesienie.
A więc posiadam Golfa III 1,4 i chciałbym zamontować w nim tłumik sportowy wraz z filtrem stożkowym (myślałem ewentualnie o wywaleniu katalizatora). Moje pytania to : czy warto?
Moim celem jest to żeby golfina ładnie chodziła (basowo)
Wchodząc na allegro Tłumiki sportowe napotkałem się na duży wybór. I teraz nie wiem co by pasowało i chciałem was doświadczonych się podpytać i zwrócić również uwagę że mam ograniczony budżet, czy te tłumiki po 150 zł są warte świeczki ?
Podobnie z filtrami stożkowymi rozmach cen sięga od 30 do grubo czasem nawet ponad 100 , jak dla mnie to firma i jakoś materiałów różni je, i tutaj też bym chciał jakiś może konkretnych przykładów co mogę kupić!
Pozdrawiam :chytry:

Awatar użytkownika
hunterek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: hunterek » wt sie 11, 2009 13:29

Jesli chcesz miec basowy dzwiek to tlumiki supersprinta, mugena, remusa ale ceny sa dosyc spore, co do filtra stozkowego to do 1.4 nie wsadzal bym bo nie ma sensu i nic Ci to nie da ,jesli juz bys sie uparl na stozek to od 150zl dopiero jest cos sensownego pozostale to smieci ,ktorych nie warto pakowac, kup jakis z splaszczona koncowka tlumik i bedziesz mial basowy , tylko pytanie po co ? :P

veron0
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: veron0 » wt sie 11, 2009 13:41

Tak z tymi firmami już się spotkałem na innych wątkach, a czy jak kupie któryś z tych tańszych efekt jakiś będzie ? Jeśli mówisz że filtr stożkowy się nie opłaca wkładać to chyba zrezygnuję i będę miał więcej na porządniejszy tłumik. Po co ? nie robię to dla szpanu tylko dla siebie, podoba mi się głośniejszy odgłos i to jest coś co mnie jara tyle :) możecie uważać co chcecie , mówię robie to dla siebie nie dla szpanu. Podacie jakies przyklady z wygladu ?

Awatar użytkownika
hunterek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: hunterek » wt sie 11, 2009 13:49

veron0
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: veron0 » wt sie 11, 2009 14:11

zastanawiam się nad 1 i 2 co mi zaproponowałes , powiedz jaki byś Ty osobiście wybrał i dzięki za wszystko ! Pozdrawiam

Awatar użytkownika
hunterek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: hunterek » wt sie 11, 2009 14:20

ja bym bral 2 rurke :D

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » wt sie 11, 2009 16:53

Wspaniały temat do działu speed .....

Kolego, zamiast kombinować z tłumikami, stożkami, strumienicami itd. Wydaj lepiej te 150-200 złotych na nowe swiece i przewody zaplonowe, ewentualnie zrob remont hamulców czy innych mniej sprawnych podzespołów. Jeśli jednak chcesz mieć komin i bass, to zapytaj w dziale "style". Oni Ci doradzą co ładnie wygląda i co daje najlepszy efekt zewnętrzny.

Przypominam, że tutaj rozmawiamy o podnoszeniu osiągów, swapach, chiptuningu itd. a nie o tym co glosniej buczy i co ładniej wygląda.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

veron0
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: veron0 » wt sie 11, 2009 18:29

zmierzyłem długość orginalnej puszki 45 cm, i długość rury 20 cm. razem 65, wszystkie sportowe są krótsze czy mechanik i tak normalnie założy mi go ?

Sebastian1289
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sebastian1289 » wt sie 11, 2009 21:50

A który z tych podanych tłumników proponował byś do ABF??? lub 2 urke??? (tez w tych granicach cenowych i z dobrym basem)

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”