pytanie o skrzynie 2Y
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Marszall, dzięki za odpowiedź. Skoro ja mam wodziki to nie powinienem mieć problemów podczas zmieniania skrzyni. Jedyne co muszę zmienić to sprzęgło na 210?? Podobno można wsadzić sprzęgło od TDI i będzie jeszcze lepiej chodziła maszynka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 29, 2009 12:42 przez bochynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamiętaj też o flanszach abyś miał takie same rozmiary
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Marecki_XX, dzięki za podpowiedź. Nigdy nie wyciągałem skrzyni więc nie wiem jak to jest. Skoro flanszę mogę przełożyć ze starej to po problemie. Z tego co widzę nie powinienem mieć problemu z wsadzeniem nowej skrzyni czyli 2Y
[b]SZUKASZ CZĘŚCI DO IBIZY :?: :arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4190705#4190705]KLIKNIJ[/url][/b]
niby po problemie ale w praktyce nie jest to takie łatwe, o ile flansze odkręcisz bez problemu to założyć bedzie trudniej.
Odrazu warto symeringi zmieńić
Odrazu warto symeringi zmieńić
nie jest to niewykonalne ale bez specjalnego "narzędzia" trudno bedzie Ci podziałać.
Zorjętuj się najpierw na forum jakie rozmiary mają flansze w orginalnej skrzyni od 2E.
Może niepotrzebnie się zamartwiasz
Zorjętuj się najpierw na forum jakie rozmiary mają flansze w orginalnej skrzyni od 2E.
Może niepotrzebnie się zamartwiasz
olafart, powiem szczerze że jeszcze nie. Przez te święta wypłukałem się z kasy i dopiero po 10 stycznia będzie wsadzona. Jak już ją zamontuje dam znać czy były jakieś problemy i jak się sprawuje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[b]SZUKASZ CZĘŚCI DO IBIZY :?: :arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4190705#4190705]KLIKNIJ[/url][/b]
- olafart
- Corrado VR6 VSR
- Kontakt:
no fajnie by było. wiem, że inne sprzęgło, ale w końcu nie wiem jak ma się sprawa flansz, czy są takie same, czy jednak nie i czy jakieś inne problemy nie wyjdą...
pozdr
pozdr
Ostatnio zmieniony wt gru 29, 2009 11:34 przez olafart, łącznie zmieniany 1 raz.