Witam.
Ostatnio włożyłem do korka cały motor ze skrzynią i osprzętem tj. 2.0 16V ABF. Problem polega na tym, że kopci non stop na zimnym silniku jak i na ciepłym, wolne obroty skaczą(silnik krokowy sprawny), ok 3 tys przerywa i szarpie oraz jest strasznie słaby na niskich obrotach(potrzebuje 2tys żeby ruszyć inaczej zdechnie) a pali chyba z 20 litrów. Mechanik postawił na sondę lambda, wymieniłem na zamiennik NTK(NGK) i dalej to samo samochód chodzi tak samo jak na odłączonej sondzie jak i podłączonej. Komputer nie pokazał błędów. Wiem, że temat był poruszany ale nie spotkałem się żeby to wszystko działo się na raz. Gdzie szukać przyczyny tych problemów???
ABF skaczą wolne obroty, kopci przeryw....
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Sprawdzales dawke paliwa ?
"Miałem kiedyś ja malucha lecz przesiadlem z niego sie... teraz Golfiem 3 śmigam"
Przecież to logiczne że za duża jest ale nie spotkałem się żeby w abf-ie była możliwość regulowania jej. Ale jeśli się mylę to mnie oświeć...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
DJ21, byl juz o tym nie jeden temat, dobra diagnostyka przez mechanika co nie jest hazardzista i nie "stawia na" tylko diagnozuje bo tak pol auta wymienisz a forum ci tylko w tym pomoze
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Dodam jeszcze tylko że pompa paliwa jest z 9A czyli 6bar a w abf z tego co wiem ma być 3bar może to być przyczyną???
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie w ukladzie i tak masz 3 bary mniej
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
A przekaźniki na skrzynce bezpieczników mogą być problemem? Może mechanik tam zawalił sprawę przy podłączaniu?
Tak wygląda to w tej chwili
Tak wygląda to w tej chwili