hehehe...dobre.Leszek Madison pisze:W 1.8 i mniejszych silnikach jest pompa paliwa o ciśnieniu 1.2 Bar
Mk3 Swap z 1.8 ABS na 2.0 ABF Update
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Blotolf, a jakie mozesz miec klopoty jakon w seri wychodzil??? musiszpodpiac imo i cala instalacje.ja w przekladce scislem sie w przeszlo 3tys robiacsami zostawiajac skrzynie z mk2.
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
- Leszek Madison
- Użytkownik
Re: Mk3 Swap z 1.8 ABS na 2.0 ABF Update
Potwierdzam w golfach 3 w silnikach mniejszych niż 2.0(nie wiem jak wygląda sprawa z AFT) jest pompa 1.2 bara. W moim przypadku problem nie występuje ponieważ pompa 3 bary czeka razem z silnikiem.Leszek Madison pisze:i jakże prawdziwetoudi pisze:hehehe...dobre
- Leszek Madison
- Użytkownik
AFT też ma pompę 1.2 BarBlotolf pisze:(nie wiem jak wygląda sprawa z AFT
Re: Mk3 Swap z 1.8 ABS na 2.0 ABF Update
Podsumowując: sporo pierdzielenia się z zamontowaniem sprzęgła hydraulicznego, różne podstawy lewarka zmiany biegów(baza golf 3 93rok silnik ze skrzynią golf 3 94rok) ciekawsze mocowanie tłumika środkowego. Na razie nazbierało się tyle a silnika jeszcze nie ma w aucie...toudi pisze:Blotolf, a jakie mozesz miec klopoty jakon w seri wychodzil??? musiszpodpiac imo i cala instalacje.ja w przekladce scislem sie w przeszlo 3tys robiacsami zostawiajac skrzynie z mk2.hehehe...dobre.Leszek Madison pisze:W 1.8 i mniejszych silnikach jest pompa paliwa o ciśnieniu 1.2 Bar
- Leszek Madison
- Użytkownik
Z tego co kojarzę to nie musisz montować skrzyni na linki, możesz zostawić tą skrzynie z 2.0, zwłaszcza, że jest też na grubszy wałek. Tłumik środkowy to też nie problem, kupujesz jakiegoś Asmeta za grosze, a wieszak można spokojnie kupić za jakieś 20 zł od ludzi z forum. Jeśli chodzi o układ wydechowy warunkiem jest trzymanie się odpowiedniej średnicy rur, w tym przypadku 55mm.