Projekt "hobbystyczny" ABF + KOMPRESOR kilka pytań
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ten zestaw byłby ok, Gdyby nie to że to przepust z 9A (nie założysz nań bypassu z PG) oraz ze kolektor to sama góra. (mam dół jak co)
Po co kombinowac jak kompa od G60 da sie nawet nie drogo dostać i tak w obu przypadkach potrzebny jest remap
Po co kombinowac jak kompa od G60 da sie nawet nie drogo dostać i tak w obu przypadkach potrzebny jest remap
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
A kolego co by zaproponował? Bo rozumiem że przepustnica z PG nie podejdzie pod kolektor z 16V? No i bypass z przepustnicy PG robi za zawór upustowy? (kontroluje doładowanie?)Marszall pisze:Po co kombinowac jak kompa od G60 da sie nawet nie drogo dostać i tak w obu przypadkach potrzebny jest remap
nie, przepustnica podejdzie tylko wiekszość przepustnic z 9A jak i z PL (jakie ja widziałem) mają odlany odrazu kołnierz na gumę a tobie potrzebna taka z przykręcanym kołnierzem aby zamiast niego przykrecić bypass.
Jest on potrzebny aby zapobiedz uszkodzeniu kompresora i weży w momencie zamkniecia przepustnicy gdy nadal jest pompowane ciśnienie. Upuszcza on je spowrotem przez kompressor.
Jest on potrzebny aby zapobiedz uszkodzeniu kompresora i weży w momencie zamkniecia przepustnicy gdy nadal jest pompowane ciśnienie. Upuszcza on je spowrotem przez kompressor.
A już rozumiem sam bypass przykręca sie do przepustnicy (przed nią) to już wiem czego szukam. najgorsze jest to że graty z takich silników PG,PL,KR itp są cholernie trudne do zdobycia :/Marszall pisze:nie, przepustnica podejdzie tylko wiekszość przepustnic z 9A jak i z PL (jakie ja widziałem) mają odlany odrazu kołnierz na gumę a tobie potrzebna taka z przykręcanym kołnierzem aby zamiast niego przykrecić bypass.
Hmm ciekaw jestem czy nie szło by dorobić jakiejś flanszy do przepustnicy z PG żeby podpasować ją do kolektora z 16V
przepustnica z PG a PL/KR/9A jest wymiarowo taka sama, jednak....nie pasuje tak jak powinna do kolektora 16V, otwierać się będzie w drugą strone.deamon pisze:Hmm ciekaw jestem czy nie szło by dorobić jakiejś flanszy do przepustnicy z PG żeby podpasować ją do kolektora z 16V
Szukaj przepustnicy z PLki(na forum jest nawet, w dziale giełda) i do tego bypass z PG, pasuje bez problemu...
Chyba że chcesz przepustnice z PL/KR wsadzić do kolektora ABFa, imho bez sensu....
Re: Projekt "hobbystyczny" ABF + KOMPRESOR kilka pytań
Większość które ja widziałem są 2-częściowe....Kołnierz jest osobną częścią przepustnicy....przelotowe śruby przez przepustnice i kołnierz wkręcane w kolektorMarszall pisze:nie, przepustnica podejdzie tylko wiekszość przepustnic z 9A jak i z PL (jakie ja widziałem) mają odlany odrazu kołnierz na gumę a tobie potrzebna taka z przykręcanym kołnierzem aby zamiast niego przykrecić bypass.
http://allegro.pl/przepustnica-passat-b ... 83158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
proszę bardzo. Może sam bypass sprzedadzą
proszę bardzo. Może sam bypass sprzedadzą
Napisałem już do nich wiec czekam.Marszall pisze:proszę bardzo. Może sam bypass sprzedadzą
Miałem parę lat temu PL'ke ale nie pamiętam czy przepustnica była 2 częściowa.Blancik pisze:Kołnierz jest osobną częścią przepustnicy....przelotowe śruby przez przepustnice i kołnierz wkręcane w kolektor
Dobra czyli już mniej więcej wiem czego potrzebuję.
1. Bypass z PG
2. przepustnica z 16V dwuczęściowa
3. czujnik doładowania... tylko jaki? czy taki zewnetrzny z 1.9TDI może być? ->
http://allegro.pl/audi-80-b4-map-sensor ... 29328.html
4. Kompresor eaton.
5 ECU z ABF + remap
6. listwa wtryskowa i wtryski z 1.8t
taka przepustnica odpada co nie? http://allegro.pl/przepustnica-vw-seat- ... 28589.html
ale ta juz wyglada na dwuczęściową http://allegro.pl/przepustnica-vw-passa ... 36654.html
Druga ok. Ja bym szedł w Digi I. Jeżeli mowa o map sensorze to jest on wlutowany w płytkę w sterowniku taki sie nie nada
jak ktoś chce to mam do sprzedania Bypass z PG. Jak coś pisać na PW
"...bo tak naprawdę nie ma nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..."
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Dv'ke można kupić z 1.8T - nówka sztuka nie poraża finansowo, albo jakikolwiek bov.
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
nie chce zakładać nowego tematu , mam pytanie : jaka powinna być wartość podciśnienia w kolektorze na jałowym ? u siebie mam 0,4 i nie wiem czy gdzieś nie ucieka delikatnie...
deamon
a morze taki patent orginalny kolektor z ABFa pocięty z kolektorem od scirocco 16v i jest gotowy pod przeputnice PG
i jeszcze wtryski pod kolektor mieszczą się spoko.
a morze taki patent orginalny kolektor z ABFa pocięty z kolektorem od scirocco 16v i jest gotowy pod przeputnice PG
i jeszcze wtryski pod kolektor mieszczą się spoko.