pompa hamulcowa mk1
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
pompa hamulcowa mk1
witam mam założone hamulce z abf ibizy ale pompe hamulcowa mam z golf mk2 ale mam straszny duży skok pompy hamulcowej nie jest zapowietrzone jestmała średnica pompy hamulcowej a hamulców duża i od czego mógł bym zadaptowac pompe bo w ibizie miałem abs więc nie bedzie
pompa hamulcowa mk1
Po pierwsze, ciężko ciebie zrozumieć czytając twój tekst. Nie wiem czy zauważyłeś, ale brak w twoim toku myślowym przełożonym na pismo znaków interpunkcyjnych.
Po drugie, jakbyś poświęcił odrobinę czasu i chęci to nie musiałbyś zakładać tego tematu. Ponieważ potrzebne ci informacje były poruszane na tym forum wielokrotnie, aż dziw że nie dostałeś dotąd reprymendy od pilnujących ładu na tym forum.
Po trzecie udzielę ci trochę informacji, przy czym nie wiem czy coś zrozumiesz z mojej odpowiedzi.
Musisz zmienić przede wszystkim serwo na wydajniejsze, zapewne masz u siebie ory serwo z Sciro MK I. Potrzebny element był stosowany w Sciro MK II, Golf 1 Cabrio.
Pompa hamulcowa co najmniej 22,2 mm , pewnie masz 20,64. Informacje z jakiego VAG-a zastosować znajdziesz na forum.
A ABS można wsadzić do Golfa I i pochodnych, można znaleźć potrzebne informacje w necie jak go zamontować.
Po drugie, jakbyś poświęcił odrobinę czasu i chęci to nie musiałbyś zakładać tego tematu. Ponieważ potrzebne ci informacje były poruszane na tym forum wielokrotnie, aż dziw że nie dostałeś dotąd reprymendy od pilnujących ładu na tym forum.
Po trzecie udzielę ci trochę informacji, przy czym nie wiem czy coś zrozumiesz z mojej odpowiedzi.
Musisz zmienić przede wszystkim serwo na wydajniejsze, zapewne masz u siebie ory serwo z Sciro MK I. Potrzebny element był stosowany w Sciro MK II, Golf 1 Cabrio.
Pompa hamulcowa co najmniej 22,2 mm , pewnie masz 20,64. Informacje z jakiego VAG-a zastosować znajdziesz na forum.
A ABS można wsadzić do Golfa I i pochodnych, można znaleźć potrzebne informacje w necie jak go zamontować.
pompa hamulcowa mk1
Może masz zbyt duży luz z tyłu miedzy szczękami a bębnem.Wtedy też tak pedał wchodzi.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
pompa hamulcowa mk1
a jak bym kupił w sklepie z ibizy abf pompe hamulcową brz abs to by przeypasiło do serwa z mk2 gti
pompa hamulcowa mk1
Poszukaj takiej z żeliwnym korpusem, przy aluminiowej chwila nieuwagi i brak gwintów w korpusie do przykręcania przewodów hamulcowych. A po co koniecznie z Ibizy, można dobrać z innych VAG-ów.
-
- Mały gagatek
pompa hamulcowa mk1
Golf II,III, Passat B3,4, T4, Audi B3,4, C3,4, Ibiza II, Toledo I, wszystkie wymienione auta z pompą przynajmniej 22,2 bez ABS-u. Możesz kupić nówkę czy też używkę, najlepiej z żeliwnym korpusem. Poniżej przykład z allegro.
http://allegro.pl/pompa-hamulcowa-audi- ... 34980.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/pompa-hamulcowa-audi- ... 34980.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
pompa hamulcowa mk1
Pompa hamulcowa 22,2 mm była stosowana przy mocniejszych silnikach, w układzie hamulcowym z ABS była pompa 23,81 mm. W Golfie II, Scirocco II z silnikami 16V były pompy 22,2 mm, możesz zastosować pompy hamulcowe 23,81 i 25,4 w wersji bez ABS z T4.
-
- Mały gagatek
pompa hamulcowa mk1
bo jeździłem wczesniej ibiza z abf i był tam abs ale nie działał ale wszystko było ok tylko cała pompa z abs mi sie ni zmiesci do mk1 więc chciałbym dać samą pompe ale żeby była taka sama jak w abs