faktycznie odczułem poprawę dynamiki co prawda bardziej na niższych obrotach niż na wyższych (mniej muli na niższych obrotach)

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
te uszczelki to grosze... warto nowe zapodać a nie bawić sie ze starymi... poza tym może tak być ze stara uszczelka sie rozerwie przy zdejmowaniu. Tej uszczelki raczej niewypruje... chyba ze masz gaz i pierdzielnie w dolot strzałaMarcin SoYa pisze:Uszczelki muszą być nowe ? czy można wykorzystać stare ? przy takim wyjęciu przepustnicy ?
Można jakoś zminimalizować to że je wypruje po ponownym założeniu tych samych ?
cos słaba ta ibiza albo kierownik z nij do banitomi_li pisze:Witam. Obecnie u siebie w 9a mam zrobione:
-walek ssacy od kr-a
-barany 4-2-1 ( caly uklad wydechowy nowy)
-wyciety kat i 1-wszy tlumik
- odelzone kolo zamachowe
-wyciety otwor w puszce filtra powietrza, wklad K&N, odgrodzona puszka powietrza od silnika
i powiem wam ze roznica jest duza, a dowodem jest to ze na 400m dalem rade ibizie cuprze 140km w dieslu o 2 dlugosci samochodu, jak dam rade i nie bede mial klopotow z netem wrzuce filmik.
P.S dzwiek jest naprawde miodny po wycieciu otoru, tylko musi byc dosc duzy.
Pozdro
chętnie bym podjechał i oblukał twoje 9a i pogadał na temat motoratomi_li pisze:Witam. Obecnie u siebie w 9a mam zrobione:
-walek ssacy od kr-a
-barany 4-2-1 ( caly uklad wydechowy nowy)
-wyciety kat i 1-wszy tlumik
- odelzone kolo zamachowe
-wyciety otwor w puszce filtra powietrza, wklad K&N, odgrodzona puszka powietrza od silnika
i powiem wam ze roznica jest duza, a dowodem jest to ze na 400m dalem rade ibizie cuprze 140km w dieslu o 2 dlugosci samochodu, jak dam rade i nie bede mial klopotow z netem wrzuce filmik.
P.S dzwiek jest naprawde miodny po wycieciu otoru, tylko musi byc dosc duzy.
Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości