wydajośc pompy paliwa
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
koledzy a jeśli już o układach wtrysku mechanicznego mowa to podpowiedzcie,
jak robie silnik dół od 9A a reszta z PL to da rade ke-jetronic z PL to obsłużyć?
Bo jak co mam wtryski od 9A, założyc je czy cały rozdzielacz też trzeba założyć od 9A żeby to dobrze hasało??
jak robie silnik dół od 9A a reszta z PL to da rade ke-jetronic z PL to obsłużyć?
Bo jak co mam wtryski od 9A, założyc je czy cały rozdzielacz też trzeba założyć od 9A żeby to dobrze hasało??
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Wtryskiwacze od 9A mają inne ciśnienie otwarcia(wyższe) niż PL.Jak chcesz założyć rozdzielacz od 9A to musisz pamiętać że 9A ma układ KE-Motronic.W którym zastosowano elektrohydrauliczny regulator ciśnienia który wpływa na wielkość wtryskiwanej dawki paliwa.Czyli prócz rozdzielacza musisz także zastosować cały układ sterowania układem wtryskowym.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
To niech kolega jeszcze poda jaki regulator cisnienia paliwa jest w PLu bo szczerze mówiąc nie rozumiem tej wypowiedzi.wawel pisze:Wtryskiwacze od 9A mają inne ciśnienie otwarcia(wyższe) niż PL.Jak chcesz założyć rozdzielacz od 9A to musisz pamiętać że 9A ma układ KE-Motronic.W którym zastosowano elektrohydrauliczny regulator ciśnienia który wpływa na wielkość wtryskiwanej dawki paliwa.Czyli prócz rozdzielacza musisz także zastosować cały układ sterowania układem wtryskowym.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
W PL'ce też mam na rozdzielaczu elektroniczny regulator ciśnienia.
Ale skoro wtryski od 9A mają wyższe ciśnienie otwarcia to chyba raczej nie podejdą do reszty układu z PL bo wiadomo że tam panuje niższe ciśnienie paliwa jak w 9A.
Ale skoro wtryski od 9A mają wyższe ciśnienie otwarcia to chyba raczej nie podejdą do reszty układu z PL bo wiadomo że tam panuje niższe ciśnienie paliwa jak w 9A.
wydaje się to logiczne ale czy będzie dobrze chodził na układzie z pl?
No więc wtryski już mam, rozdzielacz myślę że też ni eproblem zdobyć ale co z ciśnieniem?
da się je jakoś podwyższyć na tych samych komponętach co w PL??
da się je jakoś podwyższyć na tych samych komponętach co w PL??
.Mogę Ci podać numery katalogowe części układu wtryskowego 9A. Akumulator ciśnienia Bosch-0438 170 061.Regulator ciśnienia Bosch-0438 161 016.Przepływomierz powietrza Bosch-0438 121 076.Urządzenie sterujące Bosch-0261 200 222.Wtryskiwacz rozruchowy Bosch-0280 170 434.Rozdzielacz paliwa Bosch-0438 101 039.Pompa paliwa taka jak w KR Bosch-0580 254 001.
Spoko dzięki ale dowiedziałem sie ze na układzie wtryskowym z PL też taki silnik z dołem od 9A będzie smigać więc narazie nie będe kombinował.