no to teraz pochwal sie co tam zrobiłeś i czy cupra też cos grzebana była...tomi_li pisze:Jak obiecalem wrzucam filmik
Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
może najpierw przeczytał byś poprzednią stronę tam kolega już raz wszystko opisywałprzemoGTI pisze:no to teraz pochwal sie co tam zrobiłeś i czy cupra też cos grzebana była...tomi_li pisze:Jak obiecalem wrzucam filmik
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
po 4 tygodniach, polerowania, czyszczenia itp. odpaliłem dziś swojego 9A . . .
ale od początku:
-wyciąłem dużą dziure od strony błotnika w puszcze na filtr
-zakupiłem wkładkę K&N
-wycziściłem wtryski
-wypolerowałem przepustnice
-wypolerowałem kanały dolotowe w kolektorze ssącym
-wypolerowałem kolektor z zewnątrz
-wtryski oddałem do galwanizacji z zewnątrz
-poczyściłem, pomalowałem pokrywe zaworów w czarny mat i
wizualnie jest tak :
a co z osiągami ?
odpaliłem silnik . . . trochę kręcił nim, zanim dostał paliwo odpalił i po chwili zgasł, dopiero po kilku minutowej nierównej pracy sam sie "ustawił: albo przepalił co niepotrzeba - w końcu stał 4 tygodnie . . . wyjechałem nim z garażu takim kulejącym na osiedle - z przodu 9 cali z tyłu jakieś stalówki po 5-6 bo poleruje równoczesnie felgi . . . dźwięk nierównej pracy odrazu przycągnął gapiów po krótkim dystansie wszystko zaczęło równo pracować, a gdy gaz poleciał w podłoge - miażdżący warkot wydobył się z pod maski dźwięk jest boski.
a osiągi po krótce, na górnych obrotach jest naprawdę o wiele lepiej, trzymając silnik powyżej 3 tys. auto reaguje na gaz bardzo szybko, dynamicznie, im wyżej tym lepiej
Ale na dolnych np. przy 900 obr - całkowite wciśnieje gazu - powoduje chwilowe zmulenie i dopiero reakcję ? Czy to efekt tej dużej dziury zasysającej ?
Ogólnie polecam takie mody - niebawem wezmę się za coś nowego.
ale od początku:
-wyciąłem dużą dziure od strony błotnika w puszcze na filtr
-zakupiłem wkładkę K&N
-wycziściłem wtryski
-wypolerowałem przepustnice
-wypolerowałem kanały dolotowe w kolektorze ssącym
-wypolerowałem kolektor z zewnątrz
-wtryski oddałem do galwanizacji z zewnątrz
-poczyściłem, pomalowałem pokrywe zaworów w czarny mat i
wizualnie jest tak :
a co z osiągami ?
odpaliłem silnik . . . trochę kręcił nim, zanim dostał paliwo odpalił i po chwili zgasł, dopiero po kilku minutowej nierównej pracy sam sie "ustawił: albo przepalił co niepotrzeba - w końcu stał 4 tygodnie . . . wyjechałem nim z garażu takim kulejącym na osiedle - z przodu 9 cali z tyłu jakieś stalówki po 5-6 bo poleruje równoczesnie felgi . . . dźwięk nierównej pracy odrazu przycągnął gapiów po krótkim dystansie wszystko zaczęło równo pracować, a gdy gaz poleciał w podłoge - miażdżący warkot wydobył się z pod maski dźwięk jest boski.
a osiągi po krótce, na górnych obrotach jest naprawdę o wiele lepiej, trzymając silnik powyżej 3 tys. auto reaguje na gaz bardzo szybko, dynamicznie, im wyżej tym lepiej
Ale na dolnych np. przy 900 obr - całkowite wciśnieje gazu - powoduje chwilowe zmulenie i dopiero reakcję ? Czy to efekt tej dużej dziury zasysającej ?
Ogólnie polecam takie mody - niebawem wezmę się za coś nowego.
tanie podkrecenie KRa to zmniejszenie masy
wiec pakujemy nasze 16V w MK1 i jazda
osiagi robia wrazenie, koszty nie sa bardzo duze (zdrowe mk1 mozna wyrwac juz za ok 2-2.5k, najwazniejsza jest buda ofkoz;) i z 2 aut robimy jednego przecinaka;
a mam pytanie czy te 5-6sek. do 100km/h to jest realne na seryjnym KR zapakowanym do eks mk1 1.8GTI ??
mialem takie mk1 z KRem i z gazem i jezdzil jak szatan, ale bylo pare rzeczy do zrobienia m.in. zawias przez co auto "nurkowalo" przy przyspieszaniu i hamowaniu;
mi chodzi o to czy MK1 "zdrowe" z twardym zawiasem i zdrowym KRem bedzie takie
jak ktos takim jezdzil to prosze o opinie
wiec pakujemy nasze 16V w MK1 i jazda
osiagi robia wrazenie, koszty nie sa bardzo duze (zdrowe mk1 mozna wyrwac juz za ok 2-2.5k, najwazniejsza jest buda ofkoz;) i z 2 aut robimy jednego przecinaka;
a mam pytanie czy te 5-6sek. do 100km/h to jest realne na seryjnym KR zapakowanym do eks mk1 1.8GTI ??
mialem takie mk1 z KRem i z gazem i jezdzil jak szatan, ale bylo pare rzeczy do zrobienia m.in. zawias przez co auto "nurkowalo" przy przyspieszaniu i hamowaniu;
Było:
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
panowie a może mi powiecie coś na temat jak i u kogo bespiecznie uturbić kr'a?
[ Dodano: 22 Wrz 2008 13:28 ]
na tym filmiku który podałeś mn1 do setki ma 4,85 sekundy 4 razy mierzyłem
[ Dodano: 22 Wrz 2008 13:28 ]
Alec pisze:a mam pytanie czy te 5-6sek. do 100km/h to jest realne na seryjnym KR zapakowanym do eks mk1 1.8GTI ??
KR-original pisze: na tym filmiku który podałeś mn1 do setki ma 4,85 sekundy 4 razy mierzyłem
dlatego zalezaloby mi na tym zeby swoja opinie wyrazil uzytkownik takiego MK1 ze zdrowym KRem pod maska np. majacy pomiar z G-Techa byloby Lux wtedy
Było:
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zeby mk1 zrobic 4.8 do paki trzeba 200 ps i to w miare plasko... seryjnym kr tego sie nie zrobi zadnym sposobem ten filmik to raczej leciuchna sciema... KR-original, bezpiecznie to sie da bespiecznie nie bardzo powiedz o jakiej mocy myslisz... mowiac turbo
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
do takiej mocy to se pg wsadz i zrob.. az glupio myslec o kr t 200ps...KR-original pisze:myślę ,że wystarczyło by mi do 200ps bo więcej przy tej masie auta jest bez sensu. pod taką moc to chyba tylko turbo da rade...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
no dobrze ale co to PG?? a słowa zrób se mocno podkręconą.. to trochę zbyt ogólnikowe.evolution pisze:do takiej mocy to se pg wsadz i zrob.. az glupio myslec o kr t 200ps...
trochę szczegółów ?? konkretnych. dobrze powiedzieć ale co trzeba wsadzić, kupić, zrobić??
a może kompresor z merola eaton?? pomóżcie
jako ze mlody jestes i stazem i wiekiem na razie sugeruje skorzystac z funkcji szukaj a nie zadawac co najmniej glupich pytan.. pozdrawiam EVOLUTION
[ Dodano: 23 Wrz 2008 17:59 ]
KR-original pisze:jako ze mlody jestes i stazem i wiekiem na razie sugeruje skorzystac z funkcji szukaj a nie zadawac co najmniej glupich pytan.. pozdrawiam EVOLUTION
bez urazy EVOLUTION ale jak siedzicie na forum od 2 lat to nie znaczy że wszystkie rozumy pozjadaliście!!!! mam 21L a jeżdżę od 15-stki i starłem już troche vwejów... jeździłem też vr'em turbo więc podstawa kr'a to trochę mało!!! i wiem że ponad 200ps w mk2 nie zda egzaminu!! tym bardziej na 400m!! a moja wiedza nie opiera się na dyskusjach z INTERNETU tylko na doświadczeniu!!!! tu miałem tylko nadzieję, że ktoś doświadczony doradzi mi co lepsze - czy EATON czy turbo 0,5 bara bez kucia.... ale chyba sam będę się musiał pogryźć z tematem pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 23:52 przez KR-original, łącznie zmieniany 1 raz.
0,5 bra bez kucia to itonga wkladaj kolegoKR-original pisze:no dobrze ale co to PG?? a słowa zrób se mocno podkręconą.. to trochę zbyt ogólnikowe.evolution pisze:do takiej mocy to se pg wsadz i zrob.. az glupio myslec o kr t 200ps...
trochę szczegółów ?? konkretnych. dobrze powiedzieć ale co trzeba wsadzić, kupić, zrobić??
a może kompresor z merola eaton?? pomóżcie
jako ze mlody jestes i stazem i wiekiem na razie sugeruje skorzystac z funkcji szukaj a nie zadawac co najmniej glupich pytan.. pozdrawiam EVOLUTION
[ Dodano: 23 Wrz 2008 17:59 ]KR-original pisze:jako ze mlody jestes i stazem i wiekiem na razie sugeruje skorzystac z funkcji szukaj a nie zadawac co najmniej glupich pytan.. pozdrawiam EVOLUTION
bez urazy EVOLUTION ale jak siedzicie na forum od 2 lat to nie znaczy że wszystkie rozumy pozjadaliście!!!! mam 21L a jeżdżę od 15-stki i starłem już troche vwejów... jeździłem też vr'em turbo więc podstawa kr'a to trochę mało!!! i wiem że ponad 200ps w mk2 nie zda egzaminu!! tym bardziej na 400m!! a moja wiedza nie opiera się na dyskusjach z INTERNETU tylko na doświadczeniu!!!! tu miałem tylko nadzieję, że ktoś doświadczony doradzi mi co lepsze - czy EATON czy turbo 0,5 bara bez kucia.... ale chyba sam będę się musiał pogryźć z tematem pozdrawiam