wiesz zawsze mozna wszystko przelozeniami dostosowac. do silnika przeciez dobiera sie przekladnie ale co ja Ciebie bede uczyl
PS. u siebie tez bede wydluzal 5 bieg ...no podam tu troche na talerzu czego Ty nie lubisz:
przelozenie z 0,89 na 0,75 ale z jakiego typu skrzyn to juz mi sie nie chce niech sobie znajda rozpiske:PP
w kazdym razie poprawi to predkosc maksymalna i zmniejszy minimalnie zuzycie paliwa na trasie.
a u Ciebie zmienic 1 moze i 2 tez na krotka i napewno bys zyskal ulamki sekund??
[ Dodano: 01 Sty 2008 22:50 ]
evolution pisze:Cytat:
EVO o to ze klamiesz nikt Cie przeciez nie posadza
powiem tak czasami sie zachowujesz sie jak z prof zw i nadzw dr hab inz....
ale tacy ludzie tez maja wiedze i sa potforni do oddania jej pisza ksiazki itd ale wszystko to dazy do tego zeby przykladowy czytajacy musial ruszyc dupe i sam poszukal...twoje dzialanie jest podobne.
jak nie rozumiez ze to jedyny sposob bys naprawde sie czegos nauczyl i zdobyl jakas wiedze to nie mam pytan...wyglada ze wolisz przepisac cos co juz napisali i zapomniec, niz pomyslec i zrozumiec jakis tok myslowy przy budowie auta..
nie wiesz ze nauka bywa bolesna...
[ Dodano: 01 Sty 2008 22:53 ]
evolution pisze: tak zbiera sie od tych obrotow.. bo mi zalezy zeby silnik wydzielil jak najwiecej mocy... w tedy beda osiagi.. dol jest nikomu nie potrzebny a i tak mam 180 Nm wiec wystarczajace do odpychania sie po miescie:)
wiadomo moc to na dobra sprawe moment przy pewnych obrotach....wzorow nie chce mi sie cytowac ale jak sie uprzesz moge to dla Ciebie odkopac
tylko zastanawiam sie jak przy takich obrotach odprowadzasz to cieplo z tego silnika przeciez to jest jeden piekarnik