mk2 ssanie w 16v
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Powracam do tematu ssania. Już rozwiązalem jedną kwestie namieszania kabli przez kogos z poprzednich wlaścicieli, ale jest jeszcze jedna niewiadoma.
Kostka którą sie wpina w krokowiec ma 3 piny, a mam tylko dwa kable, a ponoć powinny byc trzy i tu moje pytanie zeby mi ktos sprawdzil w sowim KR gdzie idzie środkowy kabel z tej kostki, ewentualnie ze schematu sprawdzil.
Myśle ze to jest przyczyna że nie ma ssania bo resztę przejrzalem i jest ok
Kostka którą sie wpina w krokowiec ma 3 piny, a mam tylko dwa kable, a ponoć powinny byc trzy i tu moje pytanie zeby mi ktos sprawdzil w sowim KR gdzie idzie środkowy kabel z tej kostki, ewentualnie ze schematu sprawdzil.
Myśle ze to jest przyczyna że nie ma ssania bo resztę przejrzalem i jest ok
[b]GTI KR[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115190
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sa dwa tylko piny, kolor czarno zolty i bialy lub dwa biale
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
O czyli jest tak jak ma być, to juz dobrze. Jeszcze jacku jak mi powiesz gdzie one maja isć, zebym sobie sprawdził czy jest ok to masz u mnie dużego browaraevolution pisze:sa dwa tylko piny, kolor czarno zolty i bialy lub dwa biale
[ Dodano: 26 Lis 2009 07:53 ]
W ogólne to przydalby się schemat elektryki ssania, ma ktoś ??
Niby wszystko u mnie jet dobrze podlączone, a jeden kabel wolny zostal :/
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
w 16v kr ssania nie ma, jest zrobione mechanicznie, jest stabilizacja biegu jalowego rozwiazana modulem na dwie wtyczki pod deska rozdzielcza.
w pl ssanie jest rozwiazane elektronika i calosc jest sterowana wraz z biegiem jalowym sterownikiem na podszybiu po prawej stronie auta ( ten wiekszy)
wolny kabel .... podaj jego kolor to powiem gdzie am isc..( jak zielony lub zolty w okolicach cewki, diagnoza zostaje luzna)
w pl ssanie jest rozwiazane elektronika i calosc jest sterowana wraz z biegiem jalowym sterownikiem na podszybiu po prawej stronie auta ( ten wiekszy)
wolny kabel .... podaj jego kolor to powiem gdzie am isc..( jak zielony lub zolty w okolicach cewki, diagnoza zostaje luzna)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jaco nie pamiętam koloru kabla. Dzisiaj zobacze, a najlepiej zrobie fotkę tego i pokaże jak wygląda. Ogólnie jest lepiej bo jakiś idiota na stale podlączyl ta dodatkową dawke paliwa co jest przy odpalaniu, dlatego mialem klopot z odpaleniem samochodu bez dodawania gazu. teraz podlączylem tak jak powinni i na cieplym startuje juz ok, bez dodania gazu, ale na zimnym mu ciężko, troche nim potelepie czyli tak jak by nie bylo ssania.evolution pisze:w 16v kr ssania nie ma, jest zrobione mechanicznie, jest stabilizacja biegu jalowego rozwiazana modulem na dwie wtyczki pod deska rozdzielcza.
Ale zostaje sprawa tego jeden kabelka co zostal wolny. Na pewno gdzieś on jest potrzebny. Jutro wrzuce foto jak to wygląda
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 11:34 przez Cieluś, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak nie masz wolnych obrotow na zimnym a na wyzszych obrotach jest ok siadl ci termiczny regulator cisnienia paliwa na glowicy(kr) w serwisie cena pod 2kpln
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
A jego ponoć coś tam się reguluje tak? Jest szansa ze coś może być żle wyregulowane czy tylko wymiana wchodzi w gre?
Tak myśle że najpierw ogarnę elektrykę tak jak ma być, a jak się nie zmieni to będę dalej szukal.
Jaco u ciebie po warsztacie pewnie z kilka takich się wala hehe
Tak myśle że najpierw ogarnę elektrykę tak jak ma być, a jak się nie zmieni to będę dalej szukal.
Jaco u ciebie po warsztacie pewnie z kilka takich się wala hehe
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
taa na zlomie wszystko, nic tam nie wyregulujesz bo sztywnieje jedna membrana i jest pupa
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Tak to wygląda:
Zostały mi dwa kable
1. zielony z białym
2. czarny
Czarny poszedł do niebieskiego z wtyczki na kolektorze ssącym po prawej stronie, drugi kabel z tej wtyczki z kolektora do rozrusznika. Został mi ten zielony z białym i nie wiem gdzie to ma iść i co jest zle podpiete...
Zostały mi dwa kable
1. zielony z białym
2. czarny
Czarny poszedł do niebieskiego z wtyczki na kolektorze ssącym po prawej stronie, drugi kabel z tej wtyczki z kolektora do rozrusznika. Został mi ten zielony z białym i nie wiem gdzie to ma iść i co jest zle podpiete...
Czy ktoś wie z jakiej książki pochodzi ten schemat ?Diod pisze:Wiecej info o regulatorze termicznym
[url=http://images27.fotosik.pl/153/8068b6236e6f79f0m.gif]Obrazek[/URL]