lunatyk1981 pisze:mozna podac jakis namiar gdzie ta uszczelke pod kolektor mozna wyrwac i za ile ?
dzikie z gory
[ ABF ] - skrócenie bądź schłodzenie, kolektora ssącego <
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ABF zmiana kolektora ssącego? Schłodzenie powietrza dolo....
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A bakielit nie jest zbyt twardy? Daje rade jako uszczelka?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Trzeba jeszcze 2 normalne uszczelki dac miedzy glowice a podkladke i podkladke a kolektor. Polecam odrazu zrobic bakielitowe podkladki pod sruby bo tez potrafia zagrzac a robota zadna. Dzis skonczylem robic swoja podkladke i spasowac do niej kolektor teraz musze spasowac glowice
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
a z innej beczki co myślicie o wlocie powietrza w błotniku?? tzn. o wspawaniu wlotu ze sprintera czy transportera ? zdaje to egzamin czy raczej bardziej wizualny bajer to jest?
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
-
- Mały gagatek
Wg mnie lepiej zrobić jakis tunel powietrzny.
Ja power rure poprowadziłem az do zderzaka przez podłuznice, powietrze bedzie naplywało przez otwór halogenu.
Ja power rure poprowadziłem az do zderzaka przez podłuznice, powietrze bedzie naplywało przez otwór halogenu.
- lunatyk1981
- Ma gadane
masz jakas fotke tego ?
Słowa to słowa, a czyny to czyny.
Mam pytanie... Jaki efekt może przynieść wspawanie dodatkowej przepustnicy o mniejszej? średnicy niż ta w ABFie po drugiej stronie np kolektora...? Nie będzie dusić silnika nadmiar tlenu i czy w ogóle ma to sens? Widziałem, że jest temat jak podkręcić 16v poszerzając przepustnice... A co gdyby miała je 2wie otwierające się z tej samej linki bądź z oddzielnej przy pałowaniu?
Kod: Zaznacz cały
Rozwiązałem swój długotrwały problem z odpalaniem. Przyczyną były zrypany wtrysk gazu + parownik i sonda była na mostki zamiast jednym kablem dlatego świra łapał, teraz 1-2 przekręcenie wału i tarach :) Zdjęcia wyślę jak już skończę podkręcać swojego zapierd*lacza. Myślę o szerszych gniazdach zaworów i poszerzeniu przepustnicy + założyć znów większe wtryski PB i doprowadzić mu więcej tlenu.
! x3 V x2 W <3 !
Nie napisze ze sie nie da ale nie ma to sensu przy takim kolektorze takiej glowicy i seryjnym sofcie i powodzenia w synchronizacji na digi z abf a pozatym mozna dopasowac inna przepustnice z 2 motylkami.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
[ ABF ] - skrócenie bądź schłodzenie, kolektora ssącego <
Dużo lepszym i tańszym rozwiązaniem będzie zaadoptowanie przepustnicy z innego silnika o stosownej średnicy+ inny dolotvurion pisze:Mam pytanie... Jaki efekt może przynieść wspawanie dodatkowej przepustnicy o mniejszej? średnicy niż ta w ABFie po drugiej stronie np kolektora...? Nie będzie dusić silnika nadmiar tlenu i czy w ogóle ma to sens? Widziałem, że jest temat jak podkręcić 16v poszerzając przepustnice... A co gdyby miała je 2wie otwierające się z tej samej linki bądź z oddzielnej przy pałowaniu?