ABF swap do mk2 nie odpala
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- KubaTM
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
czujnik położenia wału raczej odpada bo nalałem benzyny w cylindry i na chwilkę ruszył, przekaźniki już 2 patrzyłem :/
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Paliwo do listwy dochodzi ?? Napięcie na wtryskach jest ?? Ja bym jednak sprawdził czujnik położenia wału bateryjka dioda led i będziesz wiedział
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
zobacz czy jest dobra masa i tak jak poprzednik napisal czujnik na wale.
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
-
- Mały gagatek
wczoraj przejrzałem całą instalacje od sterownika do silnika w oparciu o schemat z tolerance data i wyszło kilka niespodzianek takich jak:
1) brak sygnału rozrusznika (rozrusznik --> komputer) złącze nr 7 (czerwony przewód) - w którym miejscu jest/ma być podłączony ten przewód (co idzie z komputera)
na rozruszniku ??
2) brak systemowego przekaźnika diodowego (przewód czarno/biały) - złącze nr 9, (przewód czarno/żółty) - złącze nr 23 - za co odpowiada ten przekaźnik ??
3) brak zakończenia (wolny przewód zielono/biały) przewodów do tablicy przyrządów - złącze nr 22, złącze nr 51 (fioletowo/biały) - to to rozumiem, że można pominąc przy swapie
4) jakie to przekaźniki : K18, K28, K41 ???
i jeśli jest uszkodzony czujnik halla wałka rozrządu to powinien palić i w miare normalnie jeździć ??
1) brak sygnału rozrusznika (rozrusznik --> komputer) złącze nr 7 (czerwony przewód) - w którym miejscu jest/ma być podłączony ten przewód (co idzie z komputera)
na rozruszniku ??
2) brak systemowego przekaźnika diodowego (przewód czarno/biały) - złącze nr 9, (przewód czarno/żółty) - złącze nr 23 - za co odpowiada ten przekaźnik ??
3) brak zakończenia (wolny przewód zielono/biały) przewodów do tablicy przyrządów - złącze nr 22, złącze nr 51 (fioletowo/biały) - to to rozumiem, że można pominąc przy swapie
4) jakie to przekaźniki : K18, K28, K41 ???
i jeśli jest uszkodzony czujnik halla wałka rozrządu to powinien palić i w miare normalnie jeździć ??
- KubaTM
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
Po ogarnięciu złącza OBD wychodzi kod p1570 czyli problem z immo, przekładanie komputera bez immo nic nie pomaga, po kontakcie telefonicznym z Lucki, wychodzi ze problem tkwi z czarnym pudełeczku od immo. Czy jest jakaś możliwość usunięcia z instalacji fizycznie tej puszki? i co zrobić z czarnym kabelkiem idącym do komputera? Mam jeszcze problem od czego jest ta wtyczka ?
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
- Mały gagatek
motor dzisiaj zagadał (wkońcu). okazało sie ostatecznie, że na wtryskach nie było zasilania.. ale do czego zmierzam.. cała instalacja przejrzana, czujnik położenia wału i czujnik temp. cieczy chłodzącej wymienione na nówki a mimo tego nadal na ciepłym nie chce palić.. dodatkowo ma bardzo nie równe obroty nieraz.. gdzie sie reguluje obroty w abf'ie ?? jest wogóle taka mozliwosc ??
no i nieraz to ma równe obroty ale po dodaniu gazu i puszczeniu pedału gazu obroty zatrzymuja sie gdzies na 3,5 tyś.. jak to doprowadzic do normalnego stanu ??
no i nieraz to ma równe obroty ale po dodaniu gazu i puszczeniu pedału gazu obroty zatrzymuja sie gdzies na 3,5 tyś.. jak to doprowadzic do normalnego stanu ??
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zobacz czy stycznik na przepustnicy Ci działasamsison12 pisze:no i nieraz to ma równe obroty ale po dodaniu gazu i puszczeniu pedału gazu obroty zatrzymuja sie gdzies na 3,5 tyś.. jak to doprowadzic do normalnego stanu ??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Pozdrawiam
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
-
- Mały gagatek