problem z ABF przerywanie na obrotach ok 2,4 do 3tys !!!!!!
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
naprawa w 30 sekund!!
jezeli chodzi o przerywanie w obrotach w okolicach 3 tysięcy to wystarczy wyciągnąć przekaźnik z numerem 30, ktory znajduje sie w skrzytnce od bezpieczników, poprawić wszystkie luty i autko chodzi jak nowe!! sprawdziłem to teraz!!
[ Dodano: 16 Sty 2010 09:20 ]
u mnie tez jak się wyciągnie przkaźnik 30 to samochod można odpalić, nawet na czas lutowania wjechałem do garażu. rozebrałem ten przekaźnik i na oko nie było zadnych zimnych lutów, ale i tak przelutowałem wszystkie. Teraz autko śmiga jak nowe i nawet nie pryknie!!!
[ Dodano: 16 Sty 2010 09:20 ]
u mnie tez jak się wyciągnie przkaźnik 30 to samochod można odpalić, nawet na czas lutowania wjechałem do garażu. rozebrałem ten przekaźnik i na oko nie było zadnych zimnych lutów, ale i tak przelutowałem wszystkie. Teraz autko śmiga jak nowe i nawet nie pryknie!!!
witam, korzystając z okazji i ja podziele sie moim problemem. mianowicie moja pl-ka przerywa przy 5-5,5 tyś. obr i nie mam już pomysłów co można by z tym zrobic a praktycznie wszystko pod machą zostało wymienione lub sprawdzone. pomóżcie co to może by? ps w pl-ce też są te przekaźniki o których była mowa wcześniej?
z góry dzięki
z góry dzięki
-
- Mały gagatek
witam mam uszkodzony map sensor w abf i czy musze kupywac całego kompa czy można gdzieś kupić osobno
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
całe ecu niestety.chyba ze ktoś Ci wyciągnie z ecu który będzie zamiennikiem Twojego
-
- Mały gagatek
Można bezproblemowomarcin192168 pisze:witam mam uszkodzony map sensor w abf i czy musze kupywac całego kompa czy można gdzieś kupić osobno
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: problem z ABF przerywanie na obrotach ok 2,4 do 3tys !!!
mozn wymienic sam map, ja nawet mam kilka sztuk pozostalych po przerobkach turbo abfmarcin192168 pisze:witam mam uszkodzony map sensor w abf i czy musze kupywac całego kompa czy można gdzieś kupić osobno
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Mam ten sam problem od 2,7 tys obrotów do 3 tys ale zauważyłem, że dopiero po nagrzaniu oleju do 80st i wzwyż, macie jakiś pomysł? pomocy, mam ten problem od pół roku..
Sprawdź przekaźnik standardowo , u mnie dopiero pomogło odłączenie i połączenie sondy lambda tam przy kolektorze wylotowym, nie miała styku popryskałem jakimś sprajem do styków i śmiga już 2 lata i nic nie przerywa.
IBIZA 1,8T 20v AUQ 220KM Track Edition
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Dobra, dzięki. w sumie przy sondzie było robione, bo popękała strumienica, więc wezmę sondę pod uwagę.