Witam,
Składam silnik od podstaw i zatrzymałem się w miejscu gdzie przyszedł czas na montaż wałków rozrządu. Mój silnik to 1.8 16v (KR). Pytanie jest następujące:
Jeżeli przykręcam sobie wałek (tylko do testów czy ladnie się obraca) - (popychacze są jeszcze nie założone) to czy powinien on sie obracać mi w palcach czy będe miał do pokonania lekki opór?
pytanie o wałki rozrządu
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
przede wszystki powinien sie obracać płynnie i spokojnie ręką powinieneś go obrócić ale znowu nie tak żeby się jeszcze przez chwile obracał po zakręceniu
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
Dzięki za odp. A jaka może być przyczyna jeśli wałek obraca się bardzo ciężko? Nie mogę go obrócić ręką..
Drugie pytanie jaka powinna być kolejność mostków? (możliwe że coś pomieszałem?) przykręca się je też z odpowiednią kolejnością?
Drugie pytanie jaka powinna być kolejność mostków? (możliwe że coś pomieszałem?) przykręca się je też z odpowiednią kolejnością?
Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 10:25 przez twoface, łącznie zmieniany 1 raz.
pytanie o wałki rozrządu
chyba źle szukałeś pierwszy lepszy temat o rozrządzie kr i walkach to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=344163" onclick="window.open(this.href);return false;
....skąd brać na to wszystko siano....