Kompresor do Abf-a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Kompresor do Abf-a
witam mam corrado oryginalnie był tam silnik G60 ale kupiłem bez kompresora wstawiłem eaton M45 ze względu na koszta ale wydaje mi się że słabo dmucha bo osiągi nie robiły szału a że miałem silnik KR to wstawiłem go do corrado a teraz myślę wstawić ten kompresor tyle że pierw zakupić silnik abf i bez odprężenia wstawić ten kompresor bo mój KR odpada ma głowice zplanowaną że aż po zaworach jechał i trochę blok na dodatek nie ma natrysków na denka tłoków bo blok to rozwiert z 1.5 Jak myślicie wytrzyma jak dam mu ten kompresor? on nie da więcej jak 0,3 0,4 myśle i czy dać blow off czy przepustnice od G60 ??
Kompresor do Abf-a
ja będe chciał zrobic cos podobnego, ale na kompresorze z g, i tez w ABFa dmuchac ok 0,3-0,4 bara, dodatkowo wysterowac to na lpg, bo mam sekwencje i graty przygotowane pod wyzszą moc.
Kompresor do Abf-a
ja sekwencji nie mam ale pewnie założe bo aktualnie mam na blosie a blos z kompresorem odpada, a będziesz montować blow off ? czy jak to zrobisz ?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kompresor do Abf-a
blos z kompresorem robi robote. mechanicznie silnik podola takiemu doladowaniu jednak mocowo szalu nie bedzie bo detonacje beda stanowczo przeszkadzac w uzyskaniu mocy. doladowany zawsze musi byc cos odprezony
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Re: Kompresor do Abf-a
nie wystroisz tego na lpg nie ruszajac mapy PB czas wtrysków dla wtryskiwaczy LPG jest pobierany z komputera PB zawsze LPG będzie działało tak jaki będzie miało sygnał z ecu PB możesz kombinować jak masz odpowiedzni komputer (zależy co masz) od LPG ale to nie będzi edobrze jeździłochosen pisze:ja będe chciał zrobic cos podobnego, ale na kompresorze z g, i tez w ABFa dmuchac ok 0,3-0,4 bara, dodatkowo wysterowac to na lpg, bo mam sekwencje i graty przygotowane pod wyzszą moc.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
Kompresor do Abf-a
jak sie uda to 170-180 na tych 03=04 

Spawanie nierdzewki i aluminium, swapy , montaż turbosprężarek, klatki bezpieczeństwa
Kompresor do Abf-a
wojti, tu sie mylisz. Moim zdaniem 200ps powinno przekroczyc.
Audi 80tka 90 konne doładowane kompresorem 0,35 bara bez odpręzenia musiało miec minimum jakies 140-150km bo 0-100 kręciło 7,5sek.
Audi 80tka 90 konne doładowane kompresorem 0,35 bara bez odpręzenia musiało miec minimum jakies 140-150km bo 0-100 kręciło 7,5sek.
Kompresor do Abf-a
hehe, to pokażcie wykres wtedy możemy podyskutować
Spawanie nierdzewki i aluminium, swapy , montaż turbosprężarek, klatki bezpieczeństwa
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kompresor do Abf-a
chosen, wojti sie nie myli, za to ty wchodzisz w strefe marzen... czyli cos na wzor. mam wyciety kat sportowe swiece blabla bla to moc musi byc ze 40 procent wyzsza:). mocy sie nie szacuje moc sie uzyskuje i mierzy 

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Forum Master
- Kontakt:
Kompresor do Abf-a
przy 0.5 bar to PF max 150-160 koni zrobi. A dlugo nie pojezdzi...., na takim doladowaniu ABS to max 120km i to nie wiem czy bedzie. ABF na 0.3/4 powinien w granice 200 KM dojsc , oczywiscie trza mu dac PB wiecej oczywiscie nieodprezony! bo jak go zdusisz na 8.5 czy nawet 9 to 170 moze.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Kompresor do Abf-a
no ja mam już wydech z kwasa 2,5 cala na dwóch przelotowych tłumikach mysle że to też pomoże
stożek zamontuje tak aby intercoler miał mniej roboty no zobaczymy jak to się będzie garnąć do jazdy i ile pożyje uszczelka pod głowicą i reszta
na początek będzie latać na pb może pózniej sekwencja zobaczymy rozkręciłem listwe od abf i widzę że wtryskiwacze są inne niż np w PG więc co teraz z wtryskiwaczami wydadzą przy tych blisko 200ps ? do ilu ps są wydajne orientuje się ktoś może?

Kompresor do Abf-a
wojti, to poszukaj na forum audi 80 kompresor 
A potem powiedz ze nie ma tylu koni ile pisze i mozemy pogadac.
evolution, a ty chyba przesadzasz. Jesli w serii mam ok. 155km to mysle ze do 200 powinienem dobrnac. Zreszta nie ma co gdybac, zrobie to i opisze co i jak wyszło.

A potem powiedz ze nie ma tylu koni ile pisze i mozemy pogadac.
evolution, a ty chyba przesadzasz. Jesli w serii mam ok. 155km to mysle ze do 200 powinienem dobrnac. Zreszta nie ma co gdybac, zrobie to i opisze co i jak wyszło.