Zmiana dolotu i wylotu G60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
haaa widzisz nigdy nie lubilem fizyki i teraz wychodzi
niemniej jednak jestem przekonany ze powietrze lepiej spelni zadanie chlodzenia niz woda szkoda ze nikt nie robil jakis miarodajnych testow a moze ....
powietrze ma ciagly przeplyw wzbudzone wiatrakiem
woda z kolei odparuje odbierajac cieplo ....
niemniej jednak jestem przekonany ze powietrze lepiej spelni zadanie chlodzenia niz woda szkoda ze nikt nie robil jakis miarodajnych testow a moze ....
powietrze ma ciagly przeplyw wzbudzone wiatrakiem
woda z kolei odparuje odbierajac cieplo ....
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 20:30 przez Dave Old School, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
a jak po to ten temat zeby sobie pogdybac
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2015 05:00 przez Dave Old School, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Kiedyś zrobie fotkiDave Old School pisze:dobra to mam pomysla
lodowka turystyczna w samochodzie podlaczona na pradzie , na noc do lodowki w domu wkladamy plyn do spryskow z alkoholem (ponoc szybciej paruje a co za tym odbiera cieplo )
na intercoolerze dysze takie jak w paskach co mgielke robie , pompka, przewody szmery bajery
po nocy idziesz do fury , zarzucasz do lodowki, wezyk wyprowadzony bokiem zapiernicza na coolera , guzik w kabinie i jazda
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Pomysł z natryskiem bardzo dodbry jednak lepiej zrobić układ który będzie załanaczał przy odpowiednim napięciu ( które bedzie odpowiadało np. 70stC ) z copota te spryskiwacze na IC. Ewentualnie zastosować ecumastera lub smt6. Jak ktoś ma FMIC to można pomyśleć o puszczaniu mgiełki CO2. Patenet z układem elk. lub świnką ten sam tyle że tu mamy elektrozwor uwalniający gaz.
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
-
- Ma gadane
- Kontakt: