PG vs. ABF
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
PG vs. ABF
Witam
JAk wedle Was wypadają te silniki ? jakieś wady zalety który lepszy do modernizacji (czytaj rasowania)??
JAk wedle Was wypadają te silniki ? jakieś wady zalety który lepszy do modernizacji (czytaj rasowania)??
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Karol G60 pisze:daj drugi chip wałek a poczujesz różnice...
Do tego dorzucamy kolektor 4-2-1 +cały wydech odpowiednio zmodyfikowany i wtedy hamownia...podląd na wynik-Bezcenne :green_fuck:jarekkoval pisze:przydalby sie ostrzejszy walek,regulator cisnienia paliwa, wieksze wtryski(chyba ze masz szare?) i zestrojenie tego, do tego przesuniecie odciny w okolice 7k rpm i 200ps peka na zdrowym motorze
Ale do rzeczy nie odbiegając od tematu mamy tu porównac te dwa motorki. Ja powiem tak ze jechałem ABF jakieś 30km może i dosyć fajnie to szło ale w porównaniu z moim PG wybieram wiadomo co . Moze zywotnośc tamtego ABF juz dawała o sobie znać nie wiem. Do rasowania to obydwa sie nadaja tylko który lepszy cięzko ocenić wkońcu kazdy ma inne zajawki i pomysły, może inni powiezą coś wiecej
Dive deep or go home
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie wypowiem się na temat różnic Ladro a MrHenio (oni są ekspertami). Mogę jedynie dodać, że listew prawie nic nie jest wstanie uszkodzić pod względem chemicznym (prócz stężonego kwasu fluorowodorowego i kilku jeszcze innych rzadkich chemikaliów). Z punktu widzenia materiału to posiadają one bardzo małe pory (energię powierzchniową) co daje możliwość stosowania ich do bardzo dużych prędkości obrotowych i liniowych(25 m/s). Mówiąc prościej są bardzo "śliskie". Smar na pewno nie przedłuży żywotności, ale czy dodatkowo nie uszczelni to tego nie wiem. Na pewno nie uszkodzi samych listew (jak z innymi elementami też nie wiem).
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 22:47 przez Dedi_S, łącznie zmieniany 3 razy.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.