Witam, mam pytanie po co w ogóle jest ta zaślepka która zaślepia blok ?? Czy jest możliwość kupienia takowej, czy po prostu dorabiać z blachy? No i z tego co w serwisówce się dopatrzyłem to występowało takie coś tylko w blokach PG.
Szczerze nie mam pojęcia do czego służy ta zaślepka i sam jestem tego ciekaw dlatego zasięgnę informacji gdzie trzeba. Jeśli stara jest zniszczona to po prostu dorób na wymiar z blachy grubości starej zaślepki, tak by pasowała elegancko na stare miejsce i po kłopocie
Może uda się dokupić, ale jak nie to trzeba będzie dorabiać, tylko że ona taka wygięta jest, ale to się ogarnie Ale strasznie fajnie byłoby wiedzieć po co i dlaczego i jak serwisówkę przeglądałem to występuje to tylko w PG i żadnym innym
Właśnie to służy aby zaślepić kanały wodne w bloku, a po co...po to np żeby jak Ixiński naleje złe chłodziwo np wodę i przyjdzie zima, żeby nie rozsadziło całego bloku tylko właśnie tę zaślepkę
Numery nic nie pomogą bo część jest od 2006 roku niedostępna. Ale znalazł się kolega z forum który będzie miał taką zaślepkę także jeden problem z głowy mniej
Kiedyś znalazłem info o miejscu na grzałkę ,która grzała wode.Patent miałbyć stosowany w tz. zimnych krajach.VW miało różne pomysły np.takie jak silnik nie vr6 a RV6 z dwoma głowicami.Mam nawet foto.
3 x PG było
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.