kolego a dokładniej z tymi uszkam gumowymi? tz były sztywne,twarde czy juz zużyte miekkie a gofer siedział na odbojach czy jak?Wajsik pisze:a konkretnie te uszka gumowe na których wisi.
Zawieszenie MK3 Stuka
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Ostatnio zmieniony pn lut 16, 2009 23:32 przez broda1920, łącznie zmieniany 1 raz.
na samym końcu tłumika masz dwa uszka gumowe.Normalnie było cicho,ale lubił pukać o belkę wzmacniającą tą za przednimi fotelami.Belka tam idzie pod tłumikiem.Ale dźwięk jest charakterystyczny a z tego co pamiętam ruszając rurą na końcu była cisza,dopiero z pod auta szło naciągnąć tłumik do belki.
Na odbojach to cały czas siedzi kolego bo taka konstrukcja tylnego zawieszenia![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
Na odbojach to cały czas siedzi kolego bo taka konstrukcja tylnego zawieszenia
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
![Obrazek](http://img87.imageshack.us/img87/8728/modny.jpg)
kolego dziś byłem i dali walczyłem z tym nieszczęsnym tyłem i co zauważyłem te 2zawiesia gumowe ok, jest ok 5 cm przeswitu miedzi rurą wydechu a belką , niedarady recznie docisnąć rury do belki to raczej odpada , zawieszenie tylnego tłumika tj 2 ucho gumowe końcowego tłumika , nie końcowe ino te drugie odkreciłem te ucho ,wziołem te mocowanie do reki co jest przyspawane.do tłumika i wyczaiłem luz!!! na łączeniu tj koło spawu na fabrycznym zgrzewie i moim zdaniem jest poprawa tego bicia bez tej gumy ale jeszcze pojeżdżę i dam znać teraz drugie pytanie wałkowane 1000 razy jak powinno wyglądać tylne zawieszenie orginalnie tz ma siedzieś na odbojach ale chyba raczej nie?Wajsik pisze:na samym końcu tłumika masz dwa uszka gumowe.Normalnie było cicho,ale lubił pukać o belkę wzmacniającą tą za przednimi fotelami.Belka tam idzie pod tłumikiem.Ale dźwięk jest charakterystyczny a z tego co pamiętam ruszając rurą na końcu była cisza,dopiero z pod auta szło naciągnąć tłumik do belki.
Odbojnik jest po to taki długi i po to piankowy,żeby sie tył na nim opierał.Chociaż wiele osób mi zarzuca,że nie mam racji to kilka osób się przekonało i nie narzekają na za twarde zawieszenie i twierdzą,ze wszystko jest okbroda1920 pisze:drugie pytanie wałkowane 1000 razy jak powinno wyglądać tylne zawieszenie orginalnie tz ma siedzieś na odbojach ale chyba raczej nie?
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
![Obrazek](http://img87.imageshack.us/img87/8728/modny.jpg)
łożyska wymienione i dali k... stuka jak z jednej str tak z drugiej str:(przynajmniej wiem ze łożyska powiedzmy;) są pewne, jutro zmieniam sprężyny co kiedyS miałem zamontowane znacznie miększe i dali testuje pózniej amory stare na których jeszcze mozna troche pojezdzić i zobaczymy bo juz niewiem czego sie czepiać
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Sprawdz sobie gumy na górze amortyzatorów
jak będom wyklepane to tulejka amora będzie stukać o kielich w bagażniku ![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
MK III >> mój zielony dupoVWóz ![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka![satan :satan:](./images/smilies/satan.gif)
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
![satan :satan:](./images/smilies/satan.gif)
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
może jakiś tani zamiennik wstawiłeś i mają luzbroda1920 pisze:kolego wszystko wymienione na nowe co zwiazane z tylnim zawieszeniem prócz belkidan_25 pisze:gumy na górze amortyzatorów
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
nie zawsze nowe jest lepsze od ori starego
daj komuś jechać autem a ty wskocz do bagarznika i słuchaj gdzie stuka
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Nie koniecznie talerz bijebroda1920 pisze:tuleje febi, amory olej. bilstein właśnie a górne mocowanie to niewiem? za miekkie to nie mogą być ?bo wrazie uderzenia moze górne mocowanie sprężyny ten tależ udeżać w karoserie bo może być miekka ta guma w kielichu karoserii?
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)