Są i to spore , np. FK = komfort , KW = betonŁukasz Popiela pisze:, ale podejrzewam że takich znacznych różnic nie widać? A jak poznać które są te miękcejsze?
Reszta z niskiej półki przeważnie podchodzą pod twarde i bardzo twarde .
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Są i to spore , np. FK = komfort , KW = betonŁukasz Popiela pisze:, ale podejrzewam że takich znacznych różnic nie widać? A jak poznać które są te miękcejsze?
Ja bym dał na dole. Czemu? Bo jak podniesiesz auto i sprężynki się zluzują to jak na dole masz tą małą sprężynkę i przekładkę miedzy nimi to jak spuszczasz auto to łatwiej się wszystko wycentruje i ułoży. A na górze nie ma grubego amora i może coś pójść w bok. Z perspektywy trakcji nie ma różnicy. PozdroKriSSo pisze:Możesz najzwyczajniej w świecie je przełożyć z dołu do góry. Nie ma to żadnego znaczenia jeśli chodzi o parametry jazdy, czy miękkość. One i tak są ściśnięte w czasie jazdy, czy są na dole, czy na górze.RafaelloW007 pisze:oni caly czas produkuja na dole, cos sie stanie jakbym zalozyl na gore? dokladniej chodzi mi o przednie amory. Bedzie to mialo jakies znaczenie np na miekkosc gwintu czy cokolwiek?
Gdzie na forum (chyba tutaj) spotkałem się z opinią (z którą zresztą się nie zgadzam), że Var2 pozwala uzyskać jedynie większą twardość niż var1, a ustawienie soft odpowiada tłumieniu var1. Według mnie, var2 może być znacznie bardziej komfortowe, niż var1. Jaka jest Twoja opinia?MAPET pisze:bo kw bez reg twardosci jest dosc twardy... oza tym co producent to inaczej montuje sprezynki pomocnicze
zasada dzialania ta sama
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości