witam
mam pytanko
mam zamiar zakupić komplet sprężyn do mojego 1,9tdi 90km
mam okazję na oku na eibachy ale wg oznaczeń są to springi do 2,3 beznyna i 1,9tdi ale mocniejszych wersji.
czy sprężyny na przód są we wszystkich wersjach silnikowych takie sam, chodzi mi o wymiary, zwoje itp i różnią się tylko twardością czy również wymiarami ??
[mk4] sprężyny przód 1,9tdi 90km
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
wymiary sa (na 99%) takie same (na chlopski rozum, w ogloszeniach zaznaczaja tylko czy do 4 motion czy bez 4 motion i chodzi pewnie tylko o tyl ) ale zwroc uwage zeby to bylo do TDI napewno .. te silniki sa ciezsze niz benzynowe i moze byc tak ze na przodzie zrobi Ci sie sport a tylek dalej bedzie sterczał .. kumpel tak mial w leonie . dokupil w jakims zamienniku i fura siadla z 40-50mm oczywiscie tylko przodem i niezbyt fasjnie to wygladalo...
A mojhe zdanie jest takie ze do TDI jak chesz nizej to tylko gwint bo wlasnie przod poleci bardziej niz powinien a tylek zostaje w gorze .. ale to tylko moje zdanie
pozdro
A mojhe zdanie jest takie ze do TDI jak chesz nizej to tylko gwint bo wlasnie przod poleci bardziej niz powinien a tylek zostaje w gorze .. ale to tylko moje zdanie
pozdro
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 22:06 przez xander_88, łącznie zmieniany 1 raz.
jedni zaznaczają tylko czy 4motion czy nie inni wypisują rodzaje silników
ale to czemu w specyfice producenta są różne modele i oznaczenia na przód ??
a co do wysokości to na logikę powinno być na odwrót tzn, że mój silnik jako słabszy jest lżejszy więc przód u mnie pójdzie mniej w dół
mam nadzieję, że dobrze rozumuję
ale to czemu w specyfice producenta są różne modele i oznaczenia na przód ??
a co do wysokości to na logikę powinno być na odwrót tzn, że mój silnik jako słabszy jest lżejszy więc przód u mnie pójdzie mniej w dół
mam nadzieję, że dobrze rozumuję
do roznych silnikow sa rozne sprezyny.. silniki o podobnej masie maja te same a innej inne to normalne
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
zawieszenia przeciez masz takiej samej konstrukcji amorek idento nie wazne czy to 1.8 czy 1.4 czy 1.9 tdi
chodzi o nosnosc sprezyny nacisk na os czyli mase ...
chodzi o nosnosc sprezyny nacisk na os czyli mase ...
http://www.mapet-TUNING.com