Golf IV sportowy zawias
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Golf IV sportowy zawias
Witam panowie szukałem na forum przeczytałem jakieś 12 stron i naprawdę straciłem już nadzieję że znajdę odpowiedź..a mianowicie
Planuję kupić zawias (cały kit) do golfa IV 1.9Tdi ASZ po programie i w trakcie dalszych modów.. ma się prowadzić dobrze i nie wchodzi w grę żaden mts, ta-t, gt-c itd.
Zastanawiam się nad Koni STR.T -40 jeździ ktoś na tym?? chyba niedawno weszło w obieg...
Jakie inne dobre zawiasy proponujecie?? w grę wchodzi wyłącznie -40 /-40
Co polecacie do zmiany zawiasu?? (rozpórki stabilizatory)
Pozdrawiam
Planuję kupić zawias (cały kit) do golfa IV 1.9Tdi ASZ po programie i w trakcie dalszych modów.. ma się prowadzić dobrze i nie wchodzi w grę żaden mts, ta-t, gt-c itd.
Zastanawiam się nad Koni STR.T -40 jeździ ktoś na tym?? chyba niedawno weszło w obieg...
Jakie inne dobre zawiasy proponujecie?? w grę wchodzi wyłącznie -40 /-40
Co polecacie do zmiany zawiasu?? (rozpórki stabilizatory)
Pozdrawiam
Golf IV sportowy zawias
Mam takie samo auto, więc również przyłączam się do pytania oraz czy przy docelowym felunku 225/40 18 obniżenie -40/-40 będzie odpowiednie?
Ja z kolei myślałem nad Bilsteinami B6 plus ... no właśnie jakie sprężyny, żeby nie był wóz drabiniasty? Eibachy z tego co wyczytałem na forum są miękkie (komfortowe).
Mam nadzieję, że Kolega Bigos II, nie gniewa się za przypięcie do tematu.
Ja z kolei myślałem nad Bilsteinami B6 plus ... no właśnie jakie sprężyny, żeby nie był wóz drabiniasty? Eibachy z tego co wyczytałem na forum są miękkie (komfortowe).
Mam nadzieję, że Kolega Bigos II, nie gniewa się za przypięcie do tematu.
Golf IV sportowy zawias
I ja planuję założyć taki zawias Tyle, że już mam wybrany kIt KONI SPORT 1137 czy jakoś tak ;] Kumpel z forum (mr.mark) jakiś czas temu zakupił ten zawias i muszę powiedzieć, że jeździ się na nim bardzo przyjemnie. Komfort w zależności od upodobań, amorki mają regulację twardości. Na miękkim ustawieniu jeździ się prawie jak na serii Tylko $$$ trzeba dozbierać, bo taki kpl. coś koło 2400zł wychodzi
-
- Nowicjusz
Golf IV sportowy zawias
Witam. Zakupilem Koni Str.t z spręzynami niebieskimi Koni Sport springs razem za około 1100 zestaw (normalnie cena sklepowa ok 1500-1600). Przód poszedł w dół o ok 40 mm natomiast tył o jakies 10 mm. Nie wiem czemu tak sie stało. Prosze o pomoc czy ktos mial do czynenia z Str.t w golfie IV i czy tez tak ma? czy Golf IV jest fabrycznie z tyłu wyższy czy moze zawieszenie zostalo zle zamontowane.... sprawdzalem po numerze sprężyn wszystko się zgadza, są do golfa tdi, 3d. przednie mają numer 089 dylnie 090. nie wiem co robić a ten wygląd auta mnie drażni (auto sprowadzilem na zawieszeniu gwintowanym, ale po roku jazdy na polskich drogach przod sie rozleciał, pozatym było niemiłosiernie twarde, a mój zawód mnie zmusa to udawania się tym autem w rozne zadupia). Ten gwin tył na najwyższym poziomie ustawiony i mial okolo -40 przod i -40 tył w stosunku do oryginału, dlatego mysallem ze z koni str.t na sprezynach - 40 bedzie podobnie. a tutaj KLOPS z tyłu auto jest ok 2.5 cm wyższe niz z przodu... wiecie moze cos na ten temat, nie ukrywam ze nie wiem o co chodzi... a moze taka charakterystyka zawieszenie poprostu... w koni mi mówią ze powinno byc równo i z przodu i z tyłu... pozatym zawieszenie fajnie sie spisuje, do 16o km/h nie odczuwam roznicy miedzy nim a gwinotwanym, ktore bylo. Pow. 160 juz jest ciężko sie pobawić, ale za to w miesicie Krakow na naszych kochanych drogach sprawuje sie dobrze jest w miare progresywne da sie jezdzic po wertepach (nie to co na tamtym). PS prosze o pomoccc z gory dziekuje
Golf IV sportowy zawias
To tak mogę się trochę wypowiedzieć na temat zawiasu koni. Ja zastanawiałem sie długo co wybrać - wybór padł na koni sport 1130 z reg. twardości (jaki już wspomniał EnJoy).
Dlaczego te, ponieważ o str.tnic za bardzo nie było pisane na forach, a o sporcie mnóstwo opini oraz z porad jednego kolegi wybór padł właśnie na to.
Teraz troche o samym zawiasie, jeździ sie wręcz super, puki co ustawiony mam praktycznie na minimum. Wybieranie dziur super, komfort wystarczający - wiadomo nie jest to co na serii ale ja nie narzekam, a osoby które wożę i nie powiem im ze to sport zawias po prostu się nie skapną, dopiero jak chcemy poszaleć wtedy wiem co mam na pokładzie. Trzymanie, trakcja wyśmienita. Dla mnie bomba. A co dopiero się będzie działo jak pokręcę pokrętłem w strone max.
maciek1985, Kolego - tak niestety jest, że tył trochę wyżej stoi niż przód, taka uroda 3 drzwiówek. Możesz zobaczyć jak u mnie jest. Jeśli dopiero co założyłeś zawias poczekaj zanim się trochę ułoży, powoź ludzi itp. Mnie też to trochę denerwowało i czasami denerwuje bo jednak traci się na wyglądzie.
EnJoy bardzo dobry wybór (ty zresztą wiesz )
Dlaczego te, ponieważ o str.tnic za bardzo nie było pisane na forach, a o sporcie mnóstwo opini oraz z porad jednego kolegi wybór padł właśnie na to.
Teraz troche o samym zawiasie, jeździ sie wręcz super, puki co ustawiony mam praktycznie na minimum. Wybieranie dziur super, komfort wystarczający - wiadomo nie jest to co na serii ale ja nie narzekam, a osoby które wożę i nie powiem im ze to sport zawias po prostu się nie skapną, dopiero jak chcemy poszaleć wtedy wiem co mam na pokładzie. Trzymanie, trakcja wyśmienita. Dla mnie bomba. A co dopiero się będzie działo jak pokręcę pokrętłem w strone max.
maciek1985, Kolego - tak niestety jest, że tył trochę wyżej stoi niż przód, taka uroda 3 drzwiówek. Możesz zobaczyć jak u mnie jest. Jeśli dopiero co założyłeś zawias poczekaj zanim się trochę ułoży, powoź ludzi itp. Mnie też to trochę denerwowało i czasami denerwuje bo jednak traci się na wyglądzie.
EnJoy bardzo dobry wybór (ty zresztą wiesz )
Golf IV sportowy zawias
Zamiast czekać aż zawias sie ułoży wymienić i na przód załozyć 1-2cm niższy zestaw, problem rozwiązany a znajomi nie bedą spać na kanapie bo trzeba ich troche powozić
-
- Nowicjusz
Golf IV sportowy zawias
mr.mark fajnego masz golfika:) mam pytane, skoro masz koni sporta + sprezyny eibacha powinienes miec obnizenie idenczynie jak u mnie. (wiem ze to popada juz w paranoje z mojej strony) ale czy mółgbyś zmierzyć tasmą lub jakas dluzszą linijką odleglosc z tyłu, od środka tylnego koła/piasty, pionowo, do krawędzi nadkola. w ten sposob dowiem się ile u mnie jest za mało. ze zdjęć widzę ze mam minimalnie wyżej od Ciebie. Mam ziomka 130 kilo musze go powozić troche:)
Golf IV sportowy zawias
maciek1985, Mam cały zestaw koni - sprężyny (niebieskie) i amorki sport. Tak jak podałem kit 1130.
U mnie z tyłu jest 36,5cm (od krawędzi nadkola do środka piasty/koła).
Dodatkowo zobacz czy masz taką przekładkę między sprężyną a wahaczem ( z tego co wiem powinna tam być) ja jej nie mam i może przez to jest trochę niżej...
U mnie z tyłu jest 36,5cm (od krawędzi nadkola do środka piasty/koła).
Dodatkowo zobacz czy masz taką przekładkę między sprężyną a wahaczem ( z tego co wiem powinna tam być) ja jej nie mam i może przez to jest trochę niżej...
Golf IV sportowy zawias
Witam
Ja posiadam kit weitec -50/-50. przejechałem na nim około 30tyś na feldze 18' profil 40 i jestem bardzo zadowolony z tego zawieszenia
nie jest beton, super trzyma na zakrętach, nie jest ani za nisko ani za wysoko.
Ja posiadam kit weitec -50/-50. przejechałem na nim około 30tyś na feldze 18' profil 40 i jestem bardzo zadowolony z tego zawieszenia
nie jest beton, super trzyma na zakrętach, nie jest ani za nisko ani za wysoko.
SPRZEDAM BBS RC330 8J18 et32 5X100 - 25 JAHRE http://allegro.pl/show_item.php?item=2759538556
Golf IV sportowy zawias
O i mamy porównanie, kolegaQCHARZ, ma 50/50 i też tył jest trochę wyżej niż przód. Także jak chcemy mieć równo to albo gwint albo kombinowanie ze sprężynami.......
Golf IV sportowy zawias
zgadza się tył jest wyżej od przodu
SPRZEDAM BBS RC330 8J18 et32 5X100 - 25 JAHRE http://allegro.pl/show_item.php?item=2759538556
-
- Nowicjusz
Golf IV sportowy zawias
Witam
To ja pociągnę trochę temat dalej - myślę, że będzie przydatny dla "potomnych".
Widzę tutaj parę "przykładów cen", ale fajnie by było jakbyście przykłady:
1) nazwa firmy model 2) informacje o zawiasie - obniżenie, regulacja twardości i inne 3) cena 4) źródło gdzie można kupić taki zawias 5) ocena co do...pozycji na rynku - czy to dobry zawias, ale twardy, czy wytrzymujący duże przebiegi itp itd.
Pozdrawiam
To ja pociągnę trochę temat dalej - myślę, że będzie przydatny dla "potomnych".
Widzę tutaj parę "przykładów cen", ale fajnie by było jakbyście przykłady:
1) nazwa firmy model 2) informacje o zawiasie - obniżenie, regulacja twardości i inne 3) cena 4) źródło gdzie można kupić taki zawias 5) ocena co do...pozycji na rynku - czy to dobry zawias, ale twardy, czy wytrzymujący duże przebiegi itp itd.
Pozdrawiam
Golf IV sportowy zawias
1. Koni str. t 8750,Koni 1020 5158 2. -40 bez regulacji 3. 1500 4 u mnie w k-ce:) 5. jak kupilem auto byl zawias no name pekla mi sprezyna i zalozylem ten roznica? mega kolosalna jest nisko ale komfortowiej jednoczesnie wyglad jak dla mnie ok jak narazie mam go rok prawie i hm nawet nie ma sladow zuzycia