mk3 sprężynki tak na lekka glebę ;)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
ot mój golfik tdi
chciałbym go zglebić tak lekko aby w miarę to wygladało oczywiście jak najtańszym kosztem czyli pozostają sprężyny, lubie twarde zawieszenie wiec mogą być twarde w ch***
-40/-40 było by dobre? a i czy pasowały by sprężyny powiedzmy od jakiegoś golifika w benzynce lub od jakiejś polówki czy cordoby które to autka sa lżejsze i powinno niżej siedzieć, czy to bedzie dobre rozwiązanie? obecne felgi to 15 a na zimę jest stal 14 i nie panuje zmiany zawieszenia na zimę
chciałbym go zglebić tak lekko aby w miarę to wygladało oczywiście jak najtańszym kosztem czyli pozostają sprężyny, lubie twarde zawieszenie wiec mogą być twarde w ch***
-40/-40 było by dobre? a i czy pasowały by sprężyny powiedzmy od jakiegoś golifika w benzynce lub od jakiejś polówki czy cordoby które to autka sa lżejsze i powinno niżej siedzieć, czy to bedzie dobre rozwiązanie? obecne felgi to 15 a na zimę jest stal 14 i nie panuje zmiany zawieszenia na zimę
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
ja mam u siebie -60/-60 co siedzialo wczesniej w mk3 i dobrze wygladało, moim zdaniem tani komplet mozesz wyrwac juz na amortyzatorach sportowych, mysle ze -60/-40 by bylo dobrym rozwiazaniem, nie jest to super nisko
Re: mk3 sprężynki tak na lekka glebę ;)
tak jak kolega niżej wspomniał nie ma co kombinować tylko dobrać nawet tani kit ale pod poj silnika rok model i żeby mial atest to podstawa.ffsapher pisze:ot mój golfik tdi
Podłączę się do tematu i spytam:
Kupując sprężyny 40/35 i dając do tego amory zwykłe bilstein'a. Czy przy full składzie z tyłu będzie tarło ?? Czy nie będzie zbyt miękko?
Pytam i się zastanawiam, ponieważ sportowe zawieszenie jest podobno twarde, a u mnie w mieście chyba na takim niestety nie wyrobie -.-
Kupując sprężyny 40/35 i dając do tego amory zwykłe bilstein'a. Czy przy full składzie z tyłu będzie tarło ?? Czy nie będzie zbyt miękko?
Pytam i się zastanawiam, ponieważ sportowe zawieszenie jest podobno twarde, a u mnie w mieście chyba na takim niestety nie wyrobie -.-
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
jak moze trzec skoro talezyk zostaje na tej samej wysokosci i długosc jest taka sama, przy -60 na sporcie nie trze, wiec powinno byc ok