Golf MK4 1.4 16V - pomiar wysokosci
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Golf MK4 1.4 16V - pomiar wysokosci
Witam,
Mam prośbę do osób posiadających ww. wersję MK4 w wersji Basis i oryginalnych sprężyn o sprawdzenie dokładnej odległości ze zdjęcia, przód i tył
Kupiłem niedawno samochód i ma inne sprężyny z przodu i z tyłu, chciałbym się dowiedzieć które są oryginalne a które mam wymienić, teraz stoi nierówno o 3cm
Mam prośbę do osób posiadających ww. wersję MK4 w wersji Basis i oryginalnych sprężyn o sprawdzenie dokładnej odległości ze zdjęcia, przód i tył
Kupiłem niedawno samochód i ma inne sprężyny z przodu i z tyłu, chciałbym się dowiedzieć które są oryginalne a które mam wymienić, teraz stoi nierówno o 3cm
Golf MK4 1.4 16V - Prośba do posiadaczy
Co to znaczy kolego inne ??? Masz zawieszenie sportowe obniżane czy co?? Na sprężynach montowanych fabrycznie sa oznaczenia ! Czyli kropki i należy doierać według tych oznaczeń i rocznika samochu..przed r2000 i po /// Sprężyn do danego modelu moze być kilka różnych oznaczeń .. A nie bawić się calówkami miarkami itp. które nic nie wniosą do porównania . Samochód kilku letni ma zwalone amory sprężyny ,nie wiadomo po jakich drogach a Ty chcesz porównywać do swojego . Wchodzisz pod auto sprawdzasz i podajesz jakie masz oznaczenia lub ich nie masz wcale bo byly wymieniane na jakieś tandetyTom3k_ pisze:Kupiłem niedawno samochód i ma inne sprężyny z przodu i z tyłu
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Z przodu są dwie kropki zielone, jedna niebieska. Z tyłu kropek nie ma w ogóle. Samochód wygląda tak
Różnica między błotnikiem a oponą z przodu wynosi 7 a z tyłu 10cm.
Czy zatem na przodzie są fabryczne sprężyny a z tyłu ktoś wymieniał, dobrze rozumuję?
Pomijając, że stoi nierówno to tył prezentuje się koszmarnie
Różnica między błotnikiem a oponą z przodu wynosi 7 a z tyłu 10cm.
Czy zatem na przodzie są fabryczne sprężyny a z tyłu ktoś wymieniał, dobrze rozumuję?
Pomijając, że stoi nierówno to tył prezentuje się koszmarnie
Masz ORI sprężyny przódTom3k_ pisze:Z przodu są dwie kropki zielone, jedna niebieska.
Z tego wynika ze masz jakieś podróby -noname .. Powinny być również kropki na sprężynachTom3k_ pisze:Z tyłu kropek nie ma w ogóle
Re: Golf MK4 1.4 16V - Prośba do posiadaczy
sprawdzę jeszcze dokładniejRafał 21 pisze:Powinny być również kropki na sprężynach
Teraz pytanie tylko co zrobić z tym fantem...
Zależy mi by stał równo i prześwit był mniej więcej jak z przodu
Musiał byś kupić obniżające sprężyny . Tu masz pęłno tematów jakie o ile obniżać itp .. http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=77" onclick="window.open(this.href);return false;Tom3k_ pisze:Zależy mi by stał równo i prześwit był mniej więcej jak z przodu
Przy takim ślimaku 1.4 nie wiem czy jest sens bawić się w sportowe zawieszenie...
dla wyglądu i prowadzenia na zakrętach warto, aczkolwiek nie każdego to bawi.
Może po prostu z tyłu są pordzewiale i brudne springi i dlatego kropek nie widzisz? a to że stoi nierówno to norma- mało które mk4 jest równe ;] dlatego się gwint zakłada
Może po prostu z tyłu są pordzewiale i brudne springi i dlatego kropek nie widzisz? a to że stoi nierówno to norma- mało które mk4 jest równe ;] dlatego się gwint zakłada
A jakby z powrotem założyć oryginalne używane sprężyny na tył?
http://allegro.pl/golf-iv-audi-a3-leon- ... 22384.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Te z niebieskimi kropkami zdają się być odpowiednie.
Chodzi mi by odległość od opony do błotnika z tyłu była jak z przodu
http://allegro.pl/golf-iv-audi-a3-leon- ... 22384.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Te z niebieskimi kropkami zdają się być odpowiednie.
Chodzi mi by odległość od opony do błotnika z tyłu była jak z przodu
Człowieku na ori spręzynach nigdy nie bd równo, wiadomo przód jest bardziej cięższy bo jest silnik i pupa zawsze bd podniesiona, załóż gwint, jest twardy, podregulujesz i bd równo jak stół