Czy MTS Technik będzie dobry do MK4 przy ET12?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam, zamowilem gwint Mts Technik do golfa IV 1.6AKL.
Mam założone felgi dotz hanzo 8J z et32 + do tego 2cm dystans na oponie 205/40/17
I tu moje pytanie do Was jak myślicie czy ten gwint będzie sie nadawał i czy będe mógł go dość duzo obnizyc czy będzie tarlo o koła ze wzgledu na miekkosc gwintu lub szerokość felg?
Mam założone felgi dotz hanzo 8J z et32 + do tego 2cm dystans na oponie 205/40/17
I tu moje pytanie do Was jak myślicie czy ten gwint będzie sie nadawał i czy będe mógł go dość duzo obnizyc czy będzie tarlo o koła ze wzgledu na miekkosc gwintu lub szerokość felg?
Ostatnio zmieniony wt sty 31, 2012 11:00 przez zubeko, łącznie zmieniany 1 raz.
et12 do mk4 - to jest problem a nie marka gwintu
rozmiar opon też do dyskusji
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Re: Czy MTS Technik będzie dobry do MK4 przy ET12?
marka gwintu ma bardzo duzo bo wszystko zalezy od twardosci zestawu, jesli bedzie za miekkie to wtedy nadkola beda obcieraly o felgi ktore przy et12 sa idealnie z nadkolem kolego. stad tez moje zapytanie o gwint bo moze ktos ma podobny config i moze nic nie obciera a Ty nie wnosisz nic do tematu to nie wiem po co sie w ogole udzielasz.beetle pisze:et12 do mk4 - to jest problem a nie marka gwintu
co do opon, kazdy jezdzi na czym chce - mnie osobiscie podoba sie lekki naciag przy ktorym nie trace wlasciwosci jezdnych oponki
moze wypowie sie na ten temat ktos z podobnym configiem
pzdr
Witam kolego nie wiem czy Ci dużo pomogę lub wcale ale z opini jakie czytałem na tym forum to mts gwint jest jednym z miększych gwintów w tym przedziale cenowym, a jeśli chcesz coś twardszego to bodajże ta technix jest twardszym zawieszeniem :d musisz poczytać dokładniej ten dział
zubeko, grzeczniej troche...
Primo - et12 na 8" i oponie 205 nie jest równo z nadkolem tylko sporo wystaje - jeżeli się myle i udowodnisz to zdjęciem to masz u mnie litra dobrej czystej
Secundo - KW var1 lub var2 skręcony na maks twardość i powinno być git, na pewno nie fk ak street
Tertio - naciąg naciągiem co kto lubi, ale ta opona jest sporo za niska do mk4 (nie chce mi się liczyć ile) przez co wygląd będzie tragiczny
Quatro - skoro już zamówiłeś gwint, to po co teraz pytasz? przyjdzie to założysz i zobaczysz... trzeba było pytać przed zakupem
Primo - et12 na 8" i oponie 205 nie jest równo z nadkolem tylko sporo wystaje - jeżeli się myle i udowodnisz to zdjęciem to masz u mnie litra dobrej czystej
Secundo - KW var1 lub var2 skręcony na maks twardość i powinno być git, na pewno nie fk ak street
Tertio - naciąg naciągiem co kto lubi, ale ta opona jest sporo za niska do mk4 (nie chce mi się liczyć ile) przez co wygląd będzie tragiczny
Quatro - skoro już zamówiłeś gwint, to po co teraz pytasz? przyjdzie to założysz i zobaczysz... trzeba było pytać przed zakupem
Shmatan ahh swięta prawda:)
najpierw zamawiasz pozniej pytasz troche nie ta kolejnosc..chociaz oddac mozna ale po co..
nop..jak to mowi sasiadka "zdrowka zycze"
Pzdr!
najpierw zamawiasz pozniej pytasz troche nie ta kolejnosc..chociaz oddac mozna ale po co..
nop..jak to mowi sasiadka "zdrowka zycze"
Pzdr!
Re: Czy MTS Technik będzie dobry do MK4 przy ET12?
Tył tak jak już mówiłem jest równo z nadkolem (zdjęcia do wglądu) a z przodem się zgodzę, wystaje lecz naprawde minimalnie.Shmatan pisze:zubeko, grzeczniej troche...
I nie rozumiem dlaczego mówisz, że mk4 z tą oponą wygląda tragicznie (również zdjęcia do wglądu i sobie oceń czy jest naprawdę tak źle) w sumie każdy ma inny gust
anyway dzięki za info
tył:
Uploaded with ImageShack.us
z góry:
ta sama oponka na innej feldze:
felga + dystans + rozmiar oponki
zubeko, z przodu też jest et12? troche wystaje, ale szczerze myślałem że będzie bardziej. Co do opony - moim zdaniem wygląda to kiepsko, bo na pierwszy rzut oka wogóle nie widać obniżenia (dziura w nadkolu pozostała jak na serii), ale najważniejsze że Tobie się podoba
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
koledzy odgrzeje temat wiec na feldze 17", 7,5" 205.45 oponka et 12 tez bedzie wystawac??
- ziomalzx
- Ma gadane
- Auto: Touran
- Silnik: BMN
gwint MTS (jeszcze nie założony, ale już czeka)
felgi 19" 8j et35
opona 235/35 ale szukam węższych...
jakieś uwagi/sugestie ?
felgi 19" 8j et35
opona 235/35 ale szukam węższych...
jakieś uwagi/sugestie ?
było BMW e36 1.8pb 115ps
był GOLF mk4 VP asv 1.9tdi 110 -> 145ps
był PASSAT B6 highline 2.0tdi PD 8v BMP 140ps
było BMW 745i E65 4.4pb 333ps
był SEAT altea XL 2.0tdi PD 8v BMM 140ps
Jest TOURAN highline 2.0tdi PD 16v BMN 170ps