Mk4+gwint i łącznik stabilizatora
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Pytka, do pewnego momentu nie zmieniasz nic, potem stabi od v6/4motion itp, a z łącznikami masz takie opcje:
-ori pracujące troche pod kątem (szybciej umrą)
-ori długie (z 4motion) kręcone do kolumny (musisz mieć gwint z mocowaniem do stabi)
-customy kręcone jak ori - np. z kulą po jednej stronie albo wygięte/spawane.
Ew. customowy stabi za ok 300zł - na ori łącznikach
-ori pracujące troche pod kątem (szybciej umrą)
-ori długie (z 4motion) kręcone do kolumny (musisz mieć gwint z mocowaniem do stabi)
-customy kręcone jak ori - np. z kulą po jednej stronie albo wygięte/spawane.
Ew. customowy stabi za ok 300zł - na ori łącznikach
- ma20121988
- Ma gadane
Gwint lepiej wybrać z mocowaniem na stabilizator (pasujące stabi s3, golfa 4motiom, skody rs , TT.)
wtedy ori długi łącznik mocowany do kolumny plus stabi od aut wymienionych wcześniej . Jeśli masz już zawieszenie w aucie które nie ma zamocowań na łącznik , przy zglebieniu jest problem z stabilizatorem bo ociera o półośkę
Rozwiązaniem jest :
- stabi s3... mocowane do ori łączników ale jest to niezbyt dobre rozwiązanie
-kombinowany łącznik
-regulowany łącznik (ponoć nic nie dają)
-metalowy łącznik trochę przegięty
wtedy ori długi łącznik mocowany do kolumny plus stabi od aut wymienionych wcześniej . Jeśli masz już zawieszenie w aucie które nie ma zamocowań na łącznik , przy zglebieniu jest problem z stabilizatorem bo ociera o półośkę
Rozwiązaniem jest :
- stabi s3... mocowane do ori łączników ale jest to niezbyt dobre rozwiązanie
-kombinowany łącznik
- sportowy stabima20121988 pisze:może komuś się przyda
-regulowany łącznik (ponoć nic nie dają)
-metalowy łącznik trochę przegięty
a ile mozna obnizyc bez obcierki? tzn jak zaloze gwint i ustawie go w najwyzszym polozeniu to tez bedzie obcieral?
Regulowane łączniki pomogą przy stabilizatorach cieńszych niz 21mm(GTI) sprawdzone u trzeci5
qmalin21, zależy - u niektórych przyciera na -40, u niektórych nie przyciera na -70.
Ja skręcałem do -60 u Siebie bez tarcia (alh) - u Ciebie półoś jest troszke grubsza pewnie (6bieg), ale na pewno da się tak ukręcić żeby nie tarło
Ja skręcałem do -60 u Siebie bez tarcia (alh) - u Ciebie półoś jest troszke grubsza pewnie (6bieg), ale na pewno da się tak ukręcić żeby nie tarło
dokładnie zalezy od grubości półosi i stabilizatora także w cieńszych półosiach regulowane łączniki pomogą.
jeszcze zależy jak nisko kto chce zejść ja mam grubą półoś cienki stabi a i tak obcierało , co by nie bylo najpewniej albo założyć stabi sportowy albo ten z 4motion itp
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
- ma20121988
- Ma gadane
Re: Mk4+gwint i łącznik stabilizatora
chyba z cyklu jestem idiotąma20121988 pisze:z cyklu znalezione w sieci
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Ja nie mam stabi i nie polecam! Kolega ma serie stabi i ma glebe konkretna i nic nie wali, nie wiem czemu <szok>
Stabi od Golfa IV 4motion podejdzie na 100pro?
- ma20121988
- Ma gadane
czytaj 9 postów wstecz.siwysdz pisze:Ja nie mam stabi i nie polecam! Kolega ma serie stabi i ma glebe konkretna i nic nie wali, nie wiem czemu <szok>
Opuściłem dziś alh tak że bieżnik wchodzi nad nadkole - zero obcierania stabi