Witam. Szczegółowo opisałem mój problem tu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=142&t=458943" onclick="window.open(this.href);return false;
A tak w skrócie to jeżdżę na zestawie zawieszenia (amory i żółte sprężyny) Weitec Ultra GT (23280025) -30/-30 i jak dla mnie jest za twardo, szczególnie na autostradzie, kiedy auto podskakuje na każdej niewielkiej nierównośći. Z tąd moje pytanie:
Czy wymieniając sprężyny na Eibach Pro Kit -30/-30 (z tego co wiem należą do miękkich - Part Number: E10-85-001-14-22) zyskam na komforcie, czy nic się nie zmieni???
Bardzo proszę o Wasze opinie.
[MK4] Weitec Ultra GT zamiana na Eibach Pro Kit
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Mały gagatek
Darek Madejczyk, powiem szczerze też mam W U Gt i przy prędkościach powyżej 110 raczej robi się miękko, jedynie przez pierwszy rok od założenia wydawało mi się dość twarde. Obecnie zrobiłem około 40tys.km na zawiasie + tuleje pełne przód, rozpórki przód. Jedynie mam felgi 16' z 205/55 i one podnoszą komfort u mnie.
-
- Mały gagatek
To jest właśnie mój pierwszy sezon na tym zawieszeniu i też mi się wydaje zbyt twarde . Przez to chciałbym się dowidzieć czy spężyny Eibacha coś by pomogły.feniks pisze:jedynie przez pierwszy rok od założenia wydawało mi się dość twarde.
To na bank przekłada się na większy komfort. U mnie na 17 tkach tak dobrze już nie jest.feniks pisze:Jedynie mam felgi 16' z 205/55 i one podnoszą komfort u mnie.
"MADEJ"