Witam mam pewien problem ponieważ u mnie przy gwincie MTSa skręconym na 60%-70% półoś jest zbyt blisko podłużnicy i przy wjechaniu w wybój/dołek półoś wali w podłużnice. Tylko z prawej strony.
Gdzie jest problem? Dodam jeszcze, żę jeździłem na jakiś starych odbojach. Ale jak założę nowe to zapobiegnie to chociaż trochę waleniu półosi.?
MK4 AKL + Gwint i półoś zbyt blisko podłużnicy
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Temat poruszany wielokrotnie - norma przy dużych obniżeniach, zwłaszcza przy grubej półosi (skrzynia 6 bieg). U Ciebie dziwne że występuje, ale ratują Cię albo twardsze odboje, albo gwint wyżej, albo podcinanie podłużnicy.
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
ja mam takie co dawali z gwintem (dwa małe gumowe) czy twardsze to takie: http://www.mapet-tuning.com/sklep/przed ... bdbfhpub96" onclick="window.open(this.href);return false; ????Shmatan pisze:twardsze odboje
to odpadaShmatan pisze: gwint wyżej

nie zbyt ryzykowne?Shmatan pisze: podcinanie podłużnicy.
Odboje - gdzieś słyszałem że odboje z SC albo CC pasują do mk4 całkiem dobrze i są bardzo twarde
Podłużnica - ryzykowne, ale nie jeden na forum tak jeździ, a już na pewno każdy na air
Podłużnica - ryzykowne, ale nie jeden na forum tak jeździ, a już na pewno każdy na air
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Jak dostane pierwszego strzała w tym roku to jadę do henka do garażuShmatan pisze:Podłużnica - ryzykowne, ale nie jeden na forum tak jeździ, a już na pewno każdy na air