Witam
Pytanie jak w temacie. Posiadam Springi obniżające 60/40. Po założeniu kółek 195/50/r16, przód wygląda znośnie ale tył za bardzo bocian.
Pytanie: czy zakładając na tył zawieszenie gwintowane w tym przypadku fk i skręcając je niżej niż springi, czy przód automatycznie nie podniesie się wyżej ?!?!, mądre głowy mówią mi, że to będzie na zasadzie równoważni, a jak szanowni koledzy myślą ?!.
Pozdro.
Springi 60/40 + tył FK pytanie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Opuszczenie tyłu nie podniesie Ci przedniego zawieszenia, ale wszystko co leży na osią lekko dźwignie się i zmieni się jego kąt.
Aczkolwiek na samej osi (tam gdzie się patrzy i porównuje) w nadkolu nic się nie powinno zmienić
Aczkolwiek na samej osi (tam gdzie się patrzy i porównuje) w nadkolu nic się nie powinno zmienić
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
bo będzie...tylko środek tej równoważni, w przypadku obniżania tyłu, jest na przedniej osi. Więc to co jest od przedniej osi w stronę tylu wędruję na dół...to co od osi przedniej w stronę przodu wędruje w górę. Oczywiście zmiany ogromne nie są...i im bliżej osi tym mniejsze. Fajnie da się to zauważyć jeżeli dokładką przedniego zderzaka szuramy po ziemi i obniżymy tył...hsw007 pisze:mądre głowy mówią mi, że to będzie na zasadzie równoważni,
Hej,
Wlasnie o takie rozwianie moich watpliwosci mi chodzilo
Dzieki za odp.
Wlasnie o takie rozwianie moich watpliwosci mi chodzilo
Dzieki za odp.
tak to prawda ze przenoszac srodek ciezkosci auta moze sie troche przod podniesc
co to samego rozwiazania jakei chcesz zastosowac czyli z prozdu spreyzny sport z tylu gwint to nie polecam
co to samego rozwiazania jakei chcesz zastosowac czyli z prozdu spreyzny sport z tylu gwint to nie polecam
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Hej Mapet, jednak nie bedzie takiej modyfikacji i kombinacji. Sprezyny pojda out, bedzie gwint
dobry pomysl
http://www.mapet-TUNING.com