[mk4] Glebienie tyłu na gwincie.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- peacenotwar
- Ma gadane
Powiem ci że dość dobrze zachował się jakiś tam komfort oczywiście jak nie jest skręcony na maxa choć teraz jak miałbym kupywać tani gwint jeszcze raz to kupił bym ta technix ale nie zrobił bym tego, wolał bym zainwestować w coś lepszego typu BC i naprawdę żałuję ze tego nie zrobiłem, ale ogólnie mówiąc nie jest źle na tym gwincie.
-
- Gadatliwa bestia
To tak ogólnie jaki najlepiej kupic gwint, zeby można było bardzo nisko zejsc ?
Mój FK w 1/4 regulacji ma około -80, na samym dole będzie ok -110 więc bez podkładki położy się na ziemi. Kwestia poprawnego dobrania odbojów
Ja też polecam FK mi zostało 3cm gwintu do skręcenia a od wachacza do ziemi zostalo jakieś 2.5cm tak więc całkiem przyjemnie tylko że bez wymiany stabi i podcięcia podłożnicy niema opcji zejść tak nisko i też ten gwint nie jest betoniasty.
- peacenotwar
- Ma gadane
Dragokite, mówisz o tylnym zawieszeniu? Bo tylko i wyłącznie jest o tym jest ten temat
Pisałem o przodzie a tył u mnie siedzi tak że wykręciłem pierścień kontrujący i jest tylko na jednym pierścieniu i 3/4 opony się schowało w nadkole a jak wyciągnę gwint to jakieś 2 cm felgi się chowa w nadkole tak więc na kozaku
http://allegro.pl/volkswagen-golf-iv-oe ... 46943.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tutaj bardzo ladnie zszedl
Zawieszenie: gwintowane tył Supersport + sprężyny HR
tutaj bardzo ladnie zszedl
Zawieszenie: gwintowane tył Supersport + sprężyny HR
Było:
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
Czy ładnie to bym nie powiedział ani dobrej gleby a o spasie to nawet nie wspomnę bo go wogole niema
- peacenotwar
- Ma gadane
Koło takie samo - tylko felga większa. Nie bardzo rozumiem czemu bardziej się ma chować.
- peacenotwar
- Ma gadane
No nie bardzo.
Jeśli jest 215/35/18 to średnica całego koła jest mniejsza niż 215/35/19. A większe kolo będzie się bardziej chować bo ma większą średnicę. Idąc w drugą stronę tokiem rozumowania jakbyśmy założyli 215/35/14 to moglibyśmy pomarzyć o oponie chowającej się pod blachą.
Jeśli jest 215/35/18 to średnica całego koła jest mniejsza niż 215/35/19. A większe kolo będzie się bardziej chować bo ma większą średnicę. Idąc w drugą stronę tokiem rozumowania jakbyśmy założyli 215/35/14 to moglibyśmy pomarzyć o oponie chowającej się pod blachą.
Seryjne koło w mk4 to 195/65/R15 - powtórz dla niego obliczenia jak chcesz.peacenotwar pisze:Jeśli jest 215/35/18 to średnica całego koła jest mniejsza niż 215/35/19.