Air Ride - INFO Ogólne
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Air Ride - INFO Ogólne
y0p5 jak nie wchodzisz 200 w zakręt to nie będzie to aż tak dokuczliwe...wiesz mało jeździłem u siebie (95km) ale myślałem że będzie gorzej. nie jest źle
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit2 -->>viewtopic.php?f=88&t=538921
Air Ride - INFO Ogólne
Tu nie prędkość ma znaczenie a czasami gwałtowny manewr... albo co jeśli będziesz musiał umieścić coś ciężkiego po jednej stronie bagażnika?
Air Ride - INFO Ogólne
MaxsteRR co do bagażnika-nie będę nic w nim woził..gwałtowny manewr to na pewno już jakaś przeszkoda ale dosyć ludzi jeździ na takim połączeniu i jakoś dają radę...z biegiem czasu można rozbudować o 4 zawory...
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
a z tych zaworow 5/3 mozna wyprowadzic dwa oddzielne przewody do kazdej z poduch ? I na jednym przewodzie zrobic trojnik i odprowadzic przewod do manometru ? Wtedy chyba powietrze nie bedzie przechodzic ?
MóJ VWóz mk4 zapraszam :D
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196072 \o/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196072 \o/
Air Ride - INFO Ogólne
jak czytam takie brednie to mnie w kanale (..) latałem pół sezonu moim b4 V6, zrobiłem na tym 8kkm. Jak ktoś poskłada sobie wkońcu to ustrojstwo, dobrze poskłada, ze w czasie jazdy ma pratycznie 5b nabite w poduchy, to co ma się przechylać? - od poziomowania są stabilizatory, z tyłu belka i aż tak ogromnego przechyłu nie będzie, a jeśli nawet, to ciśnienie się wyrównuje w przewodzie po kilku chwilach. Aha i chyba nikt nie jeździ na wylanych amortyzatorach, to druga sprawa.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=242831 kiedyś to było coupe
czas na nowe:
MM3000 17" 3tlg. AirRide1/2", a6 taillights,raid30, kubeł bbs, piasty 5x112, heble a4b5+C4 US
czas na nowe:
MM3000 17" 3tlg. AirRide1/2", a6 taillights,raid30, kubeł bbs, piasty 5x112, heble a4b5+C4 US
Air Ride - INFO Ogólne
szuan właśnie miałem nadmienić o stabilizatorze i nie byłem pewny ale fakt przecież do czegoś służy i belka tez kolega mój jexdził w pasku na 2 zaworach i też daje radę:P więc nie ma co przeżywać że na 2 jeżdżą kamikadze
- Mentos6660
- Mały gagatek
Air Ride - INFO Ogólne
Szuan masz racje te wszsytkie opinie na temat air ride wychodza od ludzi ktorych albo nie stac na takie cos albo maja dwie lewe i nie potrafia sobie czegos takiego poskladac. Np audi Q7 tez jest na poduszkach i cos sie dzieje ? Zreszta jak sie zrobi na sportowych amorkach np od gwintow a juz wogole z regulacja twardosci to jezdzi jest mega nie wspominajac o tym ze poduszki lepiej tlumia nierownosci na drodze niz sprezyny.
- cegiel1989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
Jaka jest wytrzymałość ciśnieniowa rękawów od Scani? Ile można dmuchać max barów??
Dotarły do mnie zawory 5/3 i nie wiem jak podłączyć w nich cewki??
Na logikę wychodzi mi ze "+", "-" oraz "sygnał +/-", tylko wole się dopytać aby przypadkiem nie spalić cewek.
Dotarły do mnie zawory 5/3 i nie wiem jak podłączyć w nich cewki??
Na logikę wychodzi mi ze "+", "-" oraz "sygnał +/-", tylko wole się dopytać aby przypadkiem nie spalić cewek.
[( o )]=======VW=======[( o )]
Air Ride - INFO Ogólne
cegiel1989 ja waliłem i 6 bar ale 4 starczy aż świat;P a zawory tak + i - są po przeciwnych stronach
Air Ride - INFO Ogólne
No może i racja z tymi dwoma zaworami... Bo nieco się nasłuchałem i teoretycznie rację mieli, ale w praktyce nikt tego nie sprawdzał
Inne pytanie... Ma ktoś te zawory? http://www.airride-system.pl/zawor-rozd ... -p-60.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? Jak to jest z podłączeniem? Jeden przewód ze zbiornika na pewno, a do miechów są dwa wyjścia, czy montaż na trójnik? I co ze spustem?
Inne pytanie... Ma ktoś te zawory? http://www.airride-system.pl/zawor-rozd ... -p-60.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? Jak to jest z podłączeniem? Jeden przewód ze zbiornika na pewno, a do miechów są dwa wyjścia, czy montaż na trójnik? I co ze spustem?
- cegiel1989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Air Ride - INFO Ogólne
wczoraj właśnie to przerabiałem,MaxsteRR pisze:Inne pytanie... Ma ktoś te zawory? http://www.airride-system.pl/zawor-rozd ... -p-60.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? Jak to jest z podłączeniem? Jeden przewód ze zbiornika na pewno, a do miechów są dwa wyjścia, czy montaż na trójnik? I co ze spustem?
jedno wyjście
jedno wejście
jeden spust
dwa gniazda czy jak to nazwać pozostają wolne
Teraz ja mam pytanko, różnią się od siebie poduszki kabiny (tzw. miechy) od scanii "R-ki" a "4-ki"
Air Ride - INFO Ogólne
cegiel1989 Mylisz się sa 2 spusty i 1 gniazdo zostaje wolne które zamknięte jest korkiem jak na zdjęciu.
Kolo korka jest wyjście na miechy
na dole jest spust wejście z butli i spust
Elektryka sa 3 gniazda dwa koło siebie to jest plus + minus -, dolne zostaje wolne.Baran. pisze:cegiel1989 Mylisz się sa 2 spusty i 1 gniazdo zostaje wolne które zamknięte jest korkiem jak na zdjęciu.
- cegiel1989
- Mały gagatek
- Kontakt:
O to mi chodziło tylko napisałem które są nam potrzebne a nie ile jest ogółem na zaworze.Baran. pisze:cegiel1989 Mylisz się sa 2 spusty i 1 gniazdo zostaje wolne które zamknięte jest korkiem jak na zdjęciu.
nadal ponawiam swoje pytanie "różnią się od siebie poduszki kabiny (tzw. miechy) od scanii "R-ki" a "4-ki"