Zawieszenie MK3 Stuka
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zawieszenie MK3 Stuka
Witam wszystkich!!!
Mam problem w moim golfiku
Problem polega na tym że zawieszenie z tyłu stuka na każdej większej dziurce (stukot metal o metal)
Wymieniłem nie dawno amortyzatory i myślałem ze problem będzie z głowy ale dalej stuka:(:(:(:(:(
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam problem w moim golfiku
Problem polega na tym że zawieszenie z tyłu stuka na każdej większej dziurce (stukot metal o metal)
Wymieniłem nie dawno amortyzatory i myślałem ze problem będzie z głowy ale dalej stuka:(:(:(:(:(
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 12:54 przez tajek1986, łącznie zmieniany 1 raz.
witam podłącze sie do tematu umnie też wystepują stuki i nieumie zlokalizować tego, na prostej drodze ok jak juz sie zaczną nierówności, dziury do coś telepie niejest to metaliczny dżwiek bardziej głuchy , myślałem ze wydech ale sprawd. na kanale i wydech dobrze jest umocowany , jestem po wymianie całego tylniego zawieszenia tz górne mocowanie amora, amory i tuleje w belce dodam ze przód cały zrobiony , może przenosić telepanie z przodu na tył?
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
może tłumik wali o osłonę; u mnie tak wali jak siądzie do tłu 2-3osoby, ale nie chce mi się zaglądać - bo jeszcze za zimno
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
własnie kolego najprawdopodobnie rura odpada w sensie ze to nie to:) ale zajze jeszcze razeldorado84 pisze:może tłumik wali o osłonę;
[ Dodano: 10 Lut 2009 13:37 ]
i dali nic nie umie tego zlokalizować:(co za badziewie jakby wydech uderzał o podłoge ale wydech jest ok juz naprawde niewiem czego sie czepiać doradzcie coś jeszcze moze zeście też mieli takie dziwne stuki dodam ze wszystko tz cały tył wymieniony
[ Dodano: 10 Lut 2009 21:03 ]
właśnie koledzy umnie też po wymianie jest tuleja w belce i pytanie: jest jakaś różnica jak ma być dokrecona belka ( wahacz )tą śrubą?czy na opuszczonym wahaczu czy opuścić go np na klocek tak jakby był na kołach i w tedy dokrecić ? a łożyska mogą sie juz kończyć na piastach tył?według mnie są ok choć niewiadomo kiedy i czy były od nowości wymieniane
Ostatnio zmieniony wt lut 10, 2009 22:36 przez broda1920, łącznie zmieniany 1 raz.
gumy na belce odzywaja sie na poprzecznych nierównościach np. tory więc łatwo to zdiagnozować
[ Dodano: 11 Lut 2009 12:29 ]
[ Dodano: 11 Lut 2009 12:29 ]
Łożysko w prawym kole jest głośniejsze przy skręcie w lewo,lewe koło przy skręcie w prawo.Ale to jest buczenie bardziejbroda1920 pisze:a łożyska mogą sie juz kończyć na piastach tył?według mnie są ok choć niewiadomo kiedy i czy były od nowości wymieniane
[ Dodano: 10 Lut 2009 13:37 ]
i dali nic nie umie tego zlokalizować:(co za badziewie jakby wydech uderzał o podłoge ale wydech jest ok juz naprawde niewiem czego sie czepiać doradzcie coś jeszcze moze zeście też mieli takie dziwne stuki dodam ze wszystko tz cały tył wymieniony
sprawdz przy katalizatorze tam jest taki jakby wieszak i jak ja mialem podobne objawy u siebie to on byl wlasnie winny
sprawdz przy katalizatorze tam jest taki jakby wieszak i jak ja mialem podobne objawy u siebie to on byl wlasnie winny
Mi tez zawieszenie dobija jak usiada 2-3 osoby i nie wiem dlaczego..bylem u mechanika i stwierdzil ze i amory i sprezyny sa ok takze nie wiem..bo jesli dobija to chyba sprezyny prawda?? czy moze cos innego? tak samo jak wyzej tez gdy najade na jakas wieksza dziure zawieszenie wydaje jakis dziwny odglos..sam nie wiem;/