Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
zauważyłem u siebie to samo, też pojawiają mi się luzy na tej poduszce z łożyskiem, mój dziadek w audi 80 (91rok) ma te same problemy - czyli stuki, puki. Jestem w etapie zmiany poduszek tych nowszych które były montowane po 4.94r, najprawdopodobniej one są lepiej wykonane i pasują do gwintów - choć nie mam gwintu ale mam sprężyny z 96r. ale ze staryą poduszką z łożyskiem ale przerobionym tależykim. Dodam jeszcze ze też miałe sport zawieszenie i zauważyłem że troszke szybciej padają te poduszki starszego modelu. Gdzieś słyszałem że poduszki firmy Lemforder (czy jakoś tak się ta firma nazywa) są dość wytrzymałe i są dobrym zamiennikiem (dla starego modelu poduszek przednich)Sebas1901 pisze:Panowie mam problemotóż mam zawieszenie gwintowane H&R, kupiłem je używane. Nie było na nim z przodu oryginalnych poduszek z łożyskami wiec założyłem swoje skontrowałem i założyłem. Po jakimś czasie jednak odkreca sie ta nakrętka u góry i bardzo mi klepie ta poducha. Nie miałem żadnych ori naketek a ni nic. Czy to dlatego że łożysko sie nie obraca czy za mało dociągniete, a może musze je mieć oryginalne od H&Ra
Prosiłbym o rady i porady, punkciki polecą
dziadek i ja założyliśmy kontre jeszcze jedną nakrętką (5-6mm wysokości) i jest dobrze bo sie nie dokręca ale lipa bo łożyska w poduszce poleciały. Można też znaleźć odpowiedniej średnicy podkładkę sprężynową która sądze ze też pomożeSebas1901 pisze:z tymże właśnie mi odkęca sie ta nakętka co trzyna ten górny talerzyk
i musze ją podkęcać, z drugiej strony nie, może jeszcze ktoś mi coś podpowie
kup nowaSebas1901 pisze:z tymże właśnie mi odkęca sie ta nakętka co trzyna ten górny talerzyk
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości