Witam . Noszę się z zamiarem założenia gwintu do mojego MK1 cabrio . Obecnie jest jakiś KIT (podejrzewam MTS'a- bo żółte amory:) ) ale stoi jak koza - przód wyżej , tył niżej . O ile nie przeszkadzało mi to przy kołach Snowfleaks tak teraz po zakupie RSL 14/8 ET25 i ET15 wygląda to średnio a na dodatek okazało się ,że ogumienie 185/50 jednak charata o ranty błotnika/karmann'a . I teraz mam kilka pytań żeby nie zrobić niepotrzebnych wydatków i roboty .
1. Ile luzu musi być do amora seryjnego/ sportowego żeby mieć pewność ,że gwint nie będzie tarł o koło ???
2 . Czy po założeniu gwintu tył będzie na tyle sztywny ( bez dzwigania auta do góry ) żeby nie dobijała opona do rantu błotnika . Tył mogę zostawić ewentualnie na takiej wysokości jak jest na Kit'cie ale przód chce opuścić .
3. Ktoś doradził mi podcięcie Karmann'a ale raz - zauważyłem ,że karmann ma mocowania ( na takie blaszki do rantu błotnika ) a dwa - wydaje mi się ( po wsunięciu ręki pod nakładki ) ,że rant błotnika kończy się równo z karmann'em .
Ktoś coś doradzi ??? Myślałem żeby na chwile w sprężyny tylne wsadzić gumy usztywniające . W weekend zobacze dokładniej co można podgiąć , podciąć bo sezon idzie , maszynka już się pali do lansu:D
Dobór gwintu do MK1 cabiro - help:)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Na szybko sprawdziłem dziś metodą "palcową" i między amor a rant felgi/oponę wchodzi mi czubek palucha" nie miło wskazującego) " czyli ok . 1,5 centa . Podejrzewam ,że amor ma tą samą średnice w gwincie co w serii więc pytanie do "zagwintowanych" : Ile odstaje od amora nakrętka gwintu/sprężyna ??? Jak don MAPET to czyta to będę wdzięczny za rady .
1. gwint ma srednice ok 8cm i moze sie okazac ze ta sprezyna jest za kolem
bo sam amorek jest niewiele grubszy od kitowego bo ma ok 52mm
bo sam amorek jest niewiele grubszy od kitowego bo ma ok 52mm
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !