Dokładnie. Wcześniej turbo bylo seria AJM, ale zaczelo umierac wiec zainwestowalem w asz.rotkeh pisze:Czyli mamy rozumieć że wcześniej siedziało turbo od AJM a teraz kolega włożył od ASZDuchu pisze:Zapomniałem napisać, że turbo jest nówka sztuka garret od ASZ(made in italy) łącznie z gruszką (fabrycznie ustawiona i zabezpieczona lakierem czy klejem na cięgnie) tak więc to chyba nie turbo.
Co o tym myślicie teraz?
Jeśli tak to raczej problem leży w programie. Ja pokażę Ci dla porównania mapę N75 dla silnika AJM i ASZ ,a Ty wyciągnij wnioski czy będzie to chodzić tak samo. (Nie wiemy co masz w mapie N75 po podniesieniu mocy). Tak że jeśli mam rację to bez korekty mapy N75 nie bardzo to będzie chodzić. Można by było próbować podłożyć mapę N75 od ASZ.
Prośba o analize logów
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Prośba o analize logów
137@345 ;)
Re: Prośba o analize logów
Tylko jak wytlumaczyć ze pod palcem chodzi bardzo plynnie? Absolutnie zadnych oporow.wesol pisze:Nie ma nic to do gadania. Turbo asz i ajm sa niemal identyko. Moze nawet wpakowac i arl i bedzie chodzic. Ja w swoim zapakowalem gtb2056vl i chodzilo to prawie identycznie jak seria.
To ze nowe turbo nie znaczy ze nie zlezale na magazynie i w srodku korozji nie ma.
Jedynie albo zle fabryka ustawila albo jak kolega wczesniej mowi program?
137@345 ;)
Prośba o analize logów
Pamietaj ze turbo na zgaszonym to jest zimne po drugie nie chodzi o plynny ruch pach pach od lewej do prawej gora dol. Ta lapka jest przestawiana przez gruszke w skokach o nawet nie pol milimetra. Pytanie czy przy takich malych ruch-ach wiec i tez malych zmianach na podcisnieniu gruszki te skoki sa plynne. Turbo ajm i asz to nie jakis przeskok niewiadomo jaki. To sa dokladnie te same turbiny a roznica lezy tylko w wiekszym kole kompresji czyli alumniowym o niecale 2 mm wg katalogu garretta. Smialo ozesz nawet zalozych turbo od ARL gdzie ten wirnik jest jeszcze wiekszy. Ja z turbo AUY czyli to samo co AJM zalozylem GTB2056 i zero roznicy. tylko dorobine pozniej wstawalo ale to roznica moze 100-150 obrotow wg logow. A doladowanie idzie jak po sznurku. mimo ze to juz duza locha. Mapa tu nie ma nic do gadania. Te silniki ASz aRL ajm i tak dalej to w zasadzie te same jednostki. Roznice drobne w osprzetach. wiele razy tlumacze bo ludzie zmieniaja na slupek ASZ. Celujesz w moce po 300-400 koni?? no nie to AJM wytrzyma pod 300 a nawet i wiecej. po co ta wymiana wiec??
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to