Prośba o ocenę pompowtrysków
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zabawka diagnozujesz i jeszcze nie wiesz jak to poprawnie zrobic.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- mr_jaru
- Użytkownik
- Kontakt:
Wskazania te same co na vagu więc nie wiadomo o co ci chodzi. Grupa 18 cztery zera, 23 mieści się w przedziale. Skoro nic nie wnosisz do tematu to nie pisz.
jaru
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
sam sobie odpowiadaszGrupa 18 cztery zera, 23 mieści się w przedziale.
zapewne ma nierówne obroty jałowego, pierwsza pompka pracą nadrabia trzy wartości trzech pozostałych, zwłaszcza drugiej
Re: Prośba o ocenę pompowtrysków
Nie pompka tylko sprawność pierwszego cylindra jest najlepsza. A na todoggie pisze:sam sobie odpowiadaszGrupa 18 cztery zera, 23 mieści się w przedziale.
zapewne ma nierówne obroty jałowego, pierwsza pompka pracą nadrabia trzy wartości trzech pozostałych, zwłaszcza drugiej
się składa szczelność pierścieni na tłokach , szczelność głowicy itd.
Warto zrobić pomiar ciśnienia w cylindrach i wtedy porównać z korekcjami.
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Prośba o ocenę pompowtrysków
Kolego nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi to nie krytykuj, użyłem przenośni, to oczywiste, poza tym niekoniecznie pierścienie, kompresja itp.. pompowtryski również mogą być winne. Niech zrobi pełne statyczne i dynamiczne to będzie coś więcej wiadomo, a jak pompki leją to żadnym programem się nie zdiagnozujerotkeh pisze:Nie pompka tylko sprawność pierwszego cylindra jest najlepsza. A na todoggie pisze:sam sobie odpowiadaszGrupa 18 cztery zera, 23 mieści się w przedziale.
się składa szczelność pierścieni na tłokach , szczelność głowicy itd.
Warto zrobić pomiar ciśnienia w cylindrach i wtedy porównać z korekcjami.
Tak samo jakby 4 pompki slabe byly ale tak mniejwiecej rowno to tez korekcje beda blisko zera. Czy takie pompki beda okej? No nie. Dlatego tez zawsze Jacek mowi zeby robic 4 pompki a nie tylko ta jedna dziabnieta. Tak samo dwie ALki miej ori boscha sprawne i dwie zrob na firadach. Tez zapewne beda roznice.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
doggie,
Doskonale wiem co miałeś na myśli, Zasugeruje się że pompki padają wytarga je da do regeneracji włoży z powrotem i okaże się że dalej
Uścisliłem wypowiedź wskazując inne przyczyny, więc nie nakręcaj się.
Doskonale wiem co miałeś na myśli, Zasugeruje się że pompki padają wytarga je da do regeneracji włoży z powrotem i okaże się że dalej
Uścisliłem wypowiedź wskazując inne przyczyny, więc nie nakręcaj się.
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7