Wybór interfejsu diagnostycznego.
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie bijcie piany jak przy sprzedaży mojego GTI bo Wasze proroctwa można między bajki włożyć. Kabel i samochód dawno sprzedane Ale poużywajcie sobie
Pozdrawiam
Miłej zabawy z samochodami grupy VAG ... i grubych portfeli
Pozdrawiam
Miłej zabawy z samochodami grupy VAG ... i grubych portfeli
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
Mobile: 797 195 021
Mobile: 797 195 021
Czy OBD I może mieć tzw. kostkę pojedynczą? Tzn. wg wszystkich wskazówek kabel OBD II to ten który jest pojedynczy, a OBD I to ten z dwiema "kostkami"?
Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.
Diagnostyka pokładowa dostosowana do Unii Europejskiej przyjęła nazwę EOBD (ang. European On Board Diagnostics) i oparta jest głównie na OBD II. Diagnostyka pokładowa EOBD obowiązuje w Europie od 2000 roku w stosunku do wszystkich noworejestrowanych samochodach osobowych, lekkich pojazdów użytkowych o dopuszczalnej masie całkowitej do 3.5 tony i mających 9 miejsc siedzących. Z kolei od 2003 roku, EOBD obowiązuje dla noworejestrowanych samochodów osobowych i lekkich pojazdów użytkowych wyposażonych w silniki wysokoprężne. EOBD zostało już dostosowane do norm Euro 5. Istnieją już dokumenty aplikacyjne do normy Euro 6 z których wynika, że nastąpi bardzo duże zaostrzenie granicznych wartości według EOBD.
-
- Nowicjusz
Czy można zarejestrować vcds lite za free tak żeby można było wykonać adaptacje i kodowanie?
-
- Forum Master
Witam, odpinam się pod pytanie kolegi ?golf4trend pisze:Czy można zarejestrować vcds lite za free tak żeby można było wykonać adaptacje i kodowanie?
Pozdrawiam.
Tomek
Witajcie,
jako świeży posiadacz Golfa muszę spytać, jaki interfejs polecacie do mojego autka...
Na szybko udało mi się dowiedzieć, że w grę wchodzą trzy interfejsy: VAS5054A (80$), VAGCOM (25$) oraz VAG CAN PRO (30$). Który z nich możecie polecić do użytku prywatnego?
Zakupu będę dokonywał u naszych skośnookich znajomych...
Dzięki za wszelką pomoc!
jako świeży posiadacz Golfa muszę spytać, jaki interfejs polecacie do mojego autka...
Na szybko udało mi się dowiedzieć, że w grę wchodzą trzy interfejsy: VAS5054A (80$), VAGCOM (25$) oraz VAG CAN PRO (30$). Który z nich możecie polecić do użytku prywatnego?
Zakupu będę dokonywał u naszych skośnookich znajomych...
Dzięki za wszelką pomoc!
Prawie 50 stron i nikt nie raczy temat przeczytac. Lenistwo i brak inteligentnego czytania ze zrozumieniem to dzis w spoleczenstwie norma.
Tyle razy bylo ze zaleznie co chcesz robic w tym aucie to taki fejs. Do diagnostuki to kabelek na dwoch tranzystotach wystarczy samemu polutowac lub fejs od viakena za 27 zlotych.
Tyle razy bylo ze zaleznie co chcesz robic w tym aucie to taki fejs. Do diagnostuki to kabelek na dwoch tranzystotach wystarczy samemu polutowac lub fejs od viakena za 27 zlotych.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Przy golfie VII od viakena za 27zl nie bedzie dzialac.
Wsystko zależy ktory masz rok produkcji
Przyklad VAG COM 17.1.3
http://s.aliexpress.com/uuyMBJvy" onclick="window.open(this.href);return false; p.s. zerknij na opis działa do 01.2017
Wsystko zależy ktory masz rok produkcji
Przyklad VAG COM 17.1.3
http://s.aliexpress.com/uuyMBJvy" onclick="window.open(this.href);return false; p.s. zerknij na opis działa do 01.2017
Jakos zauwazylem tam ze chodzilo o golfa4. Ale niewazne bo i o golfach 5 i 6 jest pisane w temacie ze ma can wiec musi byc fejs obslugujacy to. Tyle sie pisze ze vcds i po sprawie. Tu musi miec tylko wersje z softem w miare wysokim by taki rocznik auta mial pelne wsparcie.
jakby to było takie oczywiste, to bym tutaj o tym nie pisał.wesol pisze:Prawie 50 stron i nikt nie raczy temat przeczytac. Lenistwo i brak inteligentnego czytania ze zrozumieniem to dzis w spoleczenstwie norma.
nigdzie nie ma listy obsługiwanych samochodów, albo chociaż sterowników. w opisach VCDS jest wzmianka o tym, że ten kabelek nie obsługuje Golf'a VI, to skąd mam mieć pewność, że obsłuży Golf'a VII?
Naczytałem się na prawdę sporo na temat interfejsów, zarówno na tym forum, jak i na zagranicznych stronach. Kabel może i nie jest drogi, ale kupując go chcę mieć pewność, czy spełni swoje zadanie u mnie w domu
wcale nie tak łatwo się pomylić, ale nie mam zamiaru wylewać pomyj, tak, jak to zrobiłeś w moim kierunku, chociaż swoimi wypowiedziami niewiele wniosłeś do tematu...wesol pisze:Jakos zauwazylem tam ze chodzilo o golfa4. Ale niewazne bo i o golfach 5 i 6 jest pisane w temacie ze ma can wiec musi byc fejs obslugujacy to. Tyle sie pisze ze vcds i po sprawie. Tu musi miec tylko wersje z softem w miare wysokim by taki rocznik auta mial pelne wsparcie.
czy jest ktoś w stanie mi ktoś napisać, że sprawny "chiński" VCDS będzie działać w Golfie VII 2.0 TDI z 2013 r., przykładowo ten o którym pisał dzygi?
Poczytaj troche na forum to sobie znajdziesz ze podzial jest na auta z CAN i bez can. Przestan czytac bzdury jakies tylko konkrety to bedziesz wiedzial. Tez moge napisac sobie gdzies na blogu jakims ze w zeszlym roku podpinalem golfa 8 tez ktorego jeszcze nie ma. to nie znaczy ze to prawda jest bo ktos cos napisal. Łykasz wszystko jak leci i tyle. Myslenie trzeba wlaczyc. Jak ci ludzie dzisiaj zdaja te matury jak to wszystko taka ciemna masa w tym spoleczenstwie.
wesol, widzę, że bycie uprzejmym, to luksus, na który nie wszystkich stać
doskonale wiem, co to CAN. podejrzewam, że z racji wykształcenia, które posiadam oraz zawodu, w jakim pracuję mogę mieć większą wiedzę niż inni.
miałem styczność z kilkoma interfejsami do samochodów innych marek, które do tej pory posiadałem i z doświadczenia wiem, że lubią one działać różnie, pomimo, że w opisie sprzętu było napisane co innego.
liczę na to, że kabel, który kupiłem faktycznie będzie się z samochodem bezproblemowo łączyć...
doskonale wiem, co to CAN. podejrzewam, że z racji wykształcenia, które posiadam oraz zawodu, w jakim pracuję mogę mieć większą wiedzę niż inni.
miałem styczność z kilkoma interfejsami do samochodów innych marek, które do tej pory posiadałem i z doświadczenia wiem, że lubią one działać różnie, pomimo, że w opisie sprzętu było napisane co innego.
liczę na to, że kabel, który kupiłem faktycznie będzie się z samochodem bezproblemowo łączyć...