038 906 018 AK - co w jego miejsce?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ja bym wymienił to ecu bez problemu ale za daleko do mnie dasz radę samemu wszystko masz opisane powodzenia
jestem tego samego zdania chcesz żeby było coś zrobione dobrze zrób to sam , zawsze jak coś komuś zlecałem to było nie tak...
jestem tego samego zdania chcesz żeby było coś zrobione dobrze zrób to sam , zawsze jak coś komuś zlecałem to było nie tak...
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 16:45 przez GMS, łącznie zmieniany 1 raz.
No to znalazłem
Tylko teraz mam jeszcze mały problem - jak zwykle.
AK-jest taki sam, ale...gość nie jest pewny co do jego stanu - daje gwarancję, ale...
AE-gość widać, że ogarnia tematykę. Twierdzi, że odpalał i jeździł autem zanim poszło do rozbiórki. Zawsze co coś
Stąd pytanie - czy na milion procent nie będzie żadnej różnicy między AK a AE...tzn jeśli znaczek VW mi się pojawi na grilu zamiast audi to przeżyję
AK-jest taki sam, ale...gość nie jest pewny co do jego stanu - daje gwarancję, ale...
AE-gość widać, że ogarnia tematykę. Twierdzi, że odpalał i jeździł autem zanim poszło do rozbiórki. Zawsze co coś
Stąd pytanie - czy na milion procent nie będzie żadnej różnicy między AK a AE...tzn jeśli znaczek VW mi się pojawi na grilu zamiast audi to przeżyję
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bierz i nie dyskutuj ja taki zakladałem do ibizy i wsio OK, do audi wkładalem kompa z Ibizy ostatnio i gralophanteon pisze:No to znalazłem
pozdr
www.vagtune.pl tel. 502730289
Kolego ,bez problemu zaadoptujesz.
Przerabiałem ostatnio u siebie w pasku z 018p na 018ga z canem.
Te sterowniki (na dwie wtyczki) są na immo2.
VAG
zegary
(login + wpis pinu ,nie zawsze potrzebny u mnie obyło się bez. Jak nie masz pinu to eeprom programer ,lub vagdasch na zwykłym KKL-u Ci odczyta Pin)
adaptacja
kanał 00
odczytaj
zapisz stacyjka off na 5sekund
stacyjka on
czekasz 2 min. w/g ross.tech
ja czekałem 30sekund
klucz "znika"
palisz i jedziesz
Przerabiałem ostatnio u siebie w pasku z 018p na 018ga z canem.
Te sterowniki (na dwie wtyczki) są na immo2.
VAG
zegary
(login + wpis pinu ,nie zawsze potrzebny u mnie obyło się bez. Jak nie masz pinu to eeprom programer ,lub vagdasch na zwykłym KKL-u Ci odczyta Pin)
adaptacja
kanał 00
odczytaj
zapisz stacyjka off na 5sekund
stacyjka on
czekasz 2 min. w/g ross.tech
ja czekałem 30sekund
klucz "znika"
palisz i jedziesz
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/immobilizer2.html
Wg tego nie trzeba loginu i pinu - skąd niby mam je wziąć?
Wg tego nie trzeba loginu i pinu - skąd niby mam je wziąć?
No przecież napisałem że ja nie musiałem wpisywać...............marek29 pisze:login + wpis pinu ,nie zawsze potrzebny u mnie obyło się bez. Jak nie masz pinu to eeprom programer ,lub vagdasch na zwykłym KKL-u Ci odczyta Pin
Napisałem skąd Możesz go wziąć gdyby musiał być. Samym Vagiem.....................
Vaga musisz mieć "PEŁNEGO" ,mi poszło na 3,12.
Kurde...sesja się zaczyna powoli i ledwo na oczy patrzę. Do tego ogarniam jeszcze zawieszenie,samochód ojca i...umiejętność czytania ze zrozumieniem się zmneijszyła
Zamknijmy ten temat zanim się ośmieszę
[ Dodano: Pią Sty 15, 2010 03:15 ]
Witam
Chciałem napisać tylko, że swap ecu się udał. Wszystko działa - czas podkręcić dziada
Jeszcze raz wszystkim dzięki
Zamknijmy ten temat zanim się ośmieszę
[ Dodano: Pią Sty 15, 2010 03:15 ]
Witam
Chciałem napisać tylko, że swap ecu się udał. Wszystko działa - czas podkręcić dziada
Jeszcze raz wszystkim dzięki